„Данас“: Пред изборе додељена једнократна новчана помоћ гласачима СНС

У ОБРЕНОВЦУ, БАРАЈЕВУ, ГРОЧКОЈ, СОПОТУ, ЛАЗАРЕВЦУ И НА ВРАЧАРУ ДОБИЛО ЈЕ 13.900 ЉУДИ

        ГРАДСКИ центар за социјални рад Београда доделио је једнократну новчану помоћ грађанима пред локалне изборе у престоници гласачима Српске напредне странке, а не корисницима социјалне помоћи, пише лист „Данас“ у издању од уторка.

        Лист пише да би надлежни органи требало да истраже како је Влада Србије, односно Министарство за рад и социјална питања, одобрило Градском центру 208,5 милиона динара, ко је одлучивао о додели новчане помоћи и по којем критеријуму.

        Како су навели, 15.000 динара добило је 13.900 људи из Обреновца, Барајева, Врачара, Гроцке, Сопота и Лазаревца.

        Гордана Матковић, министарка за рад и социјалну политику у влади Зорана Ђинђића, рекла је за „Данас“ да влада може само у изузетним околностима да додели помоћ центрима за социјални рад.

       „Влада може да одобри ту врсту помоћи у случају да је изузетно угрожен животни стандард великог броја грађана и да локална самоуправа не може да изађе на крај са тим проблемом. То се пре свега односи на природне катастрофе, поплаве пожаре. Не знам шта је овај пут било у питању“, рекла је Матковић.

        У писаном поднеску Данасу, Градски центар за социјални рад тврдио је да је о додели једнократне помоћи одлучивала влада Србије, док се у документу Министарства за рад наводи да су изашли у сусрет захтевима центра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари