„Дан“: Монтенегроерлајнз платио Динкићевој фирми 100.000 евра за неурађени посао

ПОДГОРИЧКИ ЛИСТ: БИЛА ЈЕ ДОГОВОРЕНА И СУМА ОД 200.000 ЕВРА ЗА СТРАТЕШКИ УГОВОР СА ЕТИХАДОМ

Млађан Динкић

        МОНТЕНЕГРОЕРЛАЈНЗ испалтио је - како пише подгорички дневни лист „Дан“ - фирми Млађана Динкића МД солушн преко 100.000 евра за консултантске услуге које се у авиосаобраћају иначе не плаћају консултантима.

        Лист наводи да су у питању консултације које се тичу склапања код шер уговора са другим авио-компанијама, у овом случају Етихад ервејзом. Притом за те услуге није расписиван тендер, већ је уговор потписан на основу сагласности одбора директора.

        Уговор је потписала претходна управа МА, на чијем челу је била Далиборка Пејовић.

        Уговор је потписан у фебруару 2015. године, а фирма МД солушн је за четири месеца требало да обезбеди да се са Етихад ервејзом потпишу меморандум о разумевању о стратешкој комерцијалној сарадњи, затим код шер уговор и на крају уговор о у управљању Монтенегроерлајнзом.

        За та четири месеца ништа од наведеног није реализовано, а МД солушн је по уговору за сваки од ова четири месеца добио по 25 хиљада евра, што је укупно 100 хиљада евра.

        Осим фиксних 100 хиљада евра, које су биле загарантоване као зарада МД солушна, и које су му исплаћене од марта до јуна 2015, тој фирми, која је регистрована као ДОО са седиштем у Београду, требало је по уговору да припадне још 200 хиљада евра.

        За успешно закључивање уговора о стратешкој комерцијалној сарадњи са Етихадом. До тога, међутим, није дошло.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари