Дачић: Да јој то не бране ментори - Приштина би пристала на поделу Косова

ПРИЗНАО ДА ВУЧИЋ И ВЛАДА НУДЕ ПОДЕЛУ И ДА ПРЕТЕНДУЈУ САМО НА ТЕРИТОРИЈЕ ГДЕ СРБИ САДА ЖИВЕ

  • Упитан да ли су тачни наводи председника Народне странке Вука Јеремића да је председник Србије Александар Вучић понудио југ Србије за север Косова, Дачић је рекао да „никаквих разговора о покушају трајног решења Косова није било“

        МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да би Приштина, када би се са њом разговарало без ментора, прихватила предлог подјеле Косова.

         „Када бисмо отворено разговарали о подели Косова без ментора, Приштина би пошла од својих интереса и прихватила тај предлог“, рекао је Дачић за „Блиц“.

        Он је навео и да велике силе - када се помене разграничење и подела - рачунају да ће доћи до масовних пресељења становништва, јер, како је навео, не узимају у обзир да је етничко стање на терену већ у складу са самим предлогом поделе.

        Дачић је казао и да велике силе предлог поделе Косова не желе да разматрају јер мисле да су питање Косова затвориле 2008. године тиме што су признале независност.

        Упитан да ли су тачни наводи председника Народне странке Вука Јеремића да је председник Србије Александар Вучић понудио југ Србије за север Косова, Дачић је рекао да „никаквих разговора о покушају трајног решења Косова није било“.

        „Било је разних разговора, у разним метрополама, размена мишљења, али није било никаквих званичних. Не знам где је неко могао да нуди тако нешто“, рекао је Дачић.

        Говорећи о активностима које очекује по питању Косова, Дачић је рекао да следеће недеље у Београд долазе шефови дипломатија Грчке и Француске - Димитрис Коцијас и Жан Ив ле Дриан - и да предстоје важни разговори.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари