Амерички генерал Стивен Шук организовао ликвидацију сведока против Харадинаја

НА НЕПОТПУНОМ СПИСКУ 16 ЛИКВИДИРАНИХ ШИПТАРА, НЕКИ ПОГИНУЛИ У „САОБРАЋАЈКАМА”

  • Шокантне детаље о прљавом америчком генералу открио експерт немачке владе Мартин Хајперц, који је боравио на Косову као финансијски експерт у званичној мисији Цивилне канцеларије. Он је о свему што је видео на КиМ објавио књигу „Макијато дипломатија - Косово, мртви угао Европе“
  • ХАЈПЕРЦ: Бивши амерички генерал Шук, а сада један од највише рангираних људи овде у Унмику, има повећи криминални досије и уско је повезан са овдашњом елитом. Поред себе увек има две-три згодне девојке са Косова. Он је одао имена крунских сведока против Харадинаја, који су после тога убијени. Мом познанику је рекао да човек мора неког да склони с пута ако то одговара вишим инстанцама

          АМЕРИЧКИ генерал Стивен Шук, који је на Косову био заменик шефа Унмика, директно је одговоран што су ликвидирани готово сви сведоци у хашком процесу против Рамуша Харадинаја, због чега је овај крвник, сада премијер Косова, и ослобођен.

          Шокантне детаље о прљавом америчком генералу открио је експерт немачке владе Мартин Хајперц, који је боравио на Косову као финансијски експерт у званичној мисији Цивилне канцеларије. Он је о свему што је видео на КиМ објавио књигу „Макијато дипломатија - Косово, мртви угао Европе“, у којој, између осталог, указује и на спрегу појединих међународних званичника и косовских мафијаша који су преузели владавину том државом.

          Како Хајперц пише, информације о генералу Шуку добио је од високог комесара УН из Бадена.

          - Бивши амерички генерал Стивен Шук, а сада један од највише рангираних људи овде у Унмику, има повећи криминални досије и уско је повезан са овдашњом елитом. Поред себе увек има две-три згодне девојке са Косова. Он је одао имена крунских сведока против Харадинаја, који су после тога убијени. Мом познанику је рекао да човек мора неког да склони с пута ако то одговара вишим инстанцама - преноси Хајперц податке до којих је дошао.

          Након овог шокантног открића постаје јасно зашто су готово сви сведоци против Харадинаја, њих готово 30, један за другим ликвидирани иако су неки од њих чак имали и заштиту и крили су их под лажним именима. Сурово су убијани и чланови њихових породица.

          Када је 2007. године Шук напустио Косово, пре краја мандата (до сада се само нагађало о разлозима и шушкало да то има везе са корупцијом и спрегом с мафијашима), више није преостао нико ко би посведочио о зверствима које је садашњи премијер Косова починио у униформи ОВК. Годину дана касније он је ослобођен у Хагу, три године након што се добровољно предао Трибуналу.

          Љубан Каран, потпуковник у пензији

          Верујем да је Немац изнео истину о тајној улози америчког генерала Стивена Шука, који то сигурно није радио на своју руку, него по инструкцијама неке моћне службе

          Борис Малагурски, новинар

          Ако је Шук одавао податке о сведоцима, видимо да Американци не презају ни од потписивања смртних пресуда само да би осигурали своје финансијске и геополитичке интересе

          Извештај о свему овоме и Шуковој умешаности наводно је направила и немачка обавештајна служба, међутим, очигледно је цела прича заташкана зарад виших интереса - независног Косова под америчким протекторатом.

          Шук се касније ипак вратио на Косово, гле чуда, као саветник Хашима Тачија и Харадинајеве партије.

          Атентат у парку поред Есенбершког језера

          Мартин Хајперц је у књизи описао и како се сведока решавао Харадинајев ратни друг, један од вођа ОВК Фатмир Љимај, касније министар саобраћаја у влади у Приштини.

          Љимај је зверски мучио и убијао заточене српске цивиле у селу Клечка.

          У једном логору на ободу села затвореници су косом масакрирани, а осим тога, један део логора претворен је у јавну кућу у којој су затворенице, жене и девојчице, систематично силоване. Било је преживелих саучесника који су били спремни да дају изјаву, али само један од поступака покренутих против Љимаја текао је с изгледом на успех.

          - Главни сведок оптужбе некадашњи надзорник логора детаљно је документовао злочине, али је у Дуизбургу, где се скривао у оквиру програма заштите сведока, нађен мртав у парку код Есенбершког језера. Након тога више није било изјава које би могле да се употребе, па је суд морао да обустави поступак против Љимаја - пише Хајперц, ког је посебно погодило што је сведок убијен у његовој земљи.

          Дрецун: Већ је требало испитати улогу

                генерала Шука у ликвидацијама

          Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун за Српски телеграф потврђује да су Албанци систематски корумпирали међународне званичнике и да је до сада требало испитати улогу генерала Стивена Шука у ликвидацијама.
          Дрецун: Албанци су међународним званичницима давали новац, дрогу, намештали им проститутке, неке су и оженили

          - То је радила Тачијева илегална обавештајна служба ШИК, којом руководи Кадри Весељи. Они су многе међународне званичнике придобијали да раде у њихову корист на тај начин што су им давали новац, дрогу, намештали им проститутке, неке су и оженили. Познате су и оргије које су многи међународни званичници правили на Косову викендом, то су биле журке пуне дроге и проститутки. Епилог је био да су они потом откривали имена сведока, који су нестајали или били убијани - каже Дрецун.

          ЕВО неких од ликвидација сведока против Харадинаја

          2001.

          Исмет Мусај убијен непосредно пред почетак суђења групи за случај "Дукађини" у Приштини

          2002.

          Садик Мурићи убијен из ватреног оружја у Пећи

          Весељ Мурићи ликвидиран из аутомата

          Беким Мустафа и Авни Ељазај убијени ватреним оружјем

          Смаиљ Хардарај убијен из ватреног оружја у заседи у месту Витомирица код Пећи

          2003.

          Тахир Земај (убијени и син Енис и брат Хасан) ликвидиран у заседи у Пећи

          Иљир Сељимај и супруга његовог брата Ферида убијени ватреним оружјем у заседи у Пећи

          Сабахете Тољај и Исуф Хакљај, припадници КПС, убијени у заседи

          2005.

          Садик Мусај убијен из пиштоља

          Ђељадин Мусај убијен ватреним оружјем у заседи код бензинске пумпе код Пећи

          2007.

          Кујтим Бериша страдао у Подгорици у мистериозној саобраћајној несрећи.

          Ко је Стивен Шук

Стивен Шук

          Рођен 1953. у Мичигену.

          На место заменика шефа Унмика дошао је после војне службе у БиХ (Сфор) и на Косову (Кфор).

          Две године је био представник НАТО у Сарајеву, две године провео у Бондстилу.

          Враћен је  у Америку пре истека мандата, крајем 2007, без званичног објашњења.

          Ко је Мартин Хајперц?

          На Косову организовао привредно и финансијско одељење Међународне цивилне канцеларије.

          Саветник у немачком министарству одбране и инвестиционој банци у Луксембургу.

          Био је заменик шефа администрације министра финансија Волфганга Шојблеа и лични саветник Жан-Клода Јункера.

          http://www.republika.rs/vesti/tema-dana/42063/americki-general-ubijao-sv...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари