ШАРОВИЋ: Шешеља у затвору систематски малтретирају

ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ЛИДЕРА РАДИКАЛА

И ДАЉЕ НИЈЕ ДОБРО И НЕ КРЕЋЕ СЕ НАБОЉЕ

Немања Шаровић

  • Шешеља и после операције муче аритмија и тахикардија, а „апарат који му је уграђен не функционише како треба“, изјавио је Немања Шаровић после посете лидеру СРС
  • Шешељ је једини притвореник трибунала који нема право на посете пријатеља, не може да позове кога хоће и није добио ни један цент на име трошкова одбране

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Функционер Српске радикалне странке (СРС) Немања Шаровић изјавио је данас да се током посете лидеру СРС Војиславу Шешељу, оптуженом за ратне злочине пред Хашким судом, уверио да је у притвору изложен систематском малтретирању, које се испољава кроз угрожавање здравља и онемогућавање одбране ускраћивањем основних људских и процесних права.

        Шаровић је рекао да здравствено стање Шешеља није добро и да се не креће на боље.

        Шешеља и после операције муче аритмија и тахикардија, а „апарат који му је уграђен не функционише како треба“, изјавио је Шаровић.

        Према његовим речима, други аспект систематског малтретирања Шешеља се огледа у ускраћивању основних људских и процесних права, чиме се његова одбрана суштински онемогућава.

        Шаровић је изјавио да њему и колегама из СРС Дејану Мировићу и Борису Алексићу није дозвољена привилегована посета Шешељу, већ су у писменој форми упозорени да ће сви разговори бити прислушкивани.

        Шешељ је једини притвореник трибунала који нема право на посете пријатеља, не може да позове кога хоће и није добио ни један цент на име трошкова одбране, рекао је Шаровић.

        Он је најавио да ће СРС у суботу у београдској Арени одржати митинг „Србија неће у Европску унију, Србија хоће Шешеља“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари