ШЕШЕЉ: Оборимо досманлије, уништимо политички Николићеве и Вучићеве отпаднике

Лидер радикала се из Хага телефонски обратио присутним на крсној слави СРС Света три јерарха

* Треба да дефинитивно оборимо прозападну досманлијску власт која већ 12 година разара Србију и да политички уништимо странку радикалских отпадника Томислава Николића и Александра Вучића - рекао Шешељ у * Он је истакао да СРС треба да учини све да на изборима СНС не пређе цензус, а да је максималистички циљ радикала да освоје више од 125 мандата и сами формирају Владу

* "Наш минимални циљ је да освојимо најмање 84 мандата, како нико не би могао да мења Устав Србије… Нећемо у Европску унију, хоћемо интеграције са Русијом и другим пријатељским државама", прецизирао је Шешељ

* Лидер радикала је посебан поздрав упутио руском амбасадору у Београду Александру Конузину, који је био почасни гост и заједно са руководством СРС учествовао у обреду ломљења славског колача

* Једини начин да Шешељ остане жив јесте да се под хитно врати у Србију и омогући му се лечење. То би било значајно за Србију, јер би... за разлику од ових 'вашарских превараната' добила државника, који ће спречити њено уништавање... Желе да нас униште, а Шешељ је једини који може то да спречи, рекао је на слави СРС Драган Тодоровић

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поручио је данас у телефонском јављању из притворске јединице Хашког трибунала да су два кључна задатка те партије на предстојећим изборима дефинитивно обарање садашње власти и "политичко уништење" Српске напредне странке (СНС).

         Треба да дефинитивно оборимо прозападну досманлијску власт која већ 12 година разара Србију и да политички уништимо странку радикалских отпадника Томислава Николића и Александра Вучића , који су се отворено потчинили западним обавештајним службама", рекао је Шешељ у обраћању на крсној слави странке Света три јерарха.

         Он је истакао да СРС треба да учини све да на изборима СНС не пређе цензус, а да је максималистички циљ радикала да освоје више од 125 мандата и сами формирају Владу.

         "Наш минимални циљ је да освојимо најмање 84 мандата, како нико не би могао да мења Устав Србије… Нећемо у Европску унију, хоћемо интеграције са Русијом и другим пријатељским државама", прецизирао је Шешељ.

         Он је, честитајући славу СРС обраћањем "браћо и сестре српски радикали и српски четници", посебан поздрав упутио руском амбасадору у Београду Александру Конузину, који је био почасни гост и заједно са руководством СРС учествовао у обреду ломљења славског колача.

         Сам обред био је прекинут због Шешељевог јављања из Хага, па потом настављен, а свештеник земунске цркве Покрова пресвете Богородице, Бранко Зелен, своје обраћање искористио је за отворену и досад незабележену политичку агитацију једног представника цркве за СРС.

         Он је, поред осталог, рекао да је СРС једина странка и снага која се залаже за одбрану Срба и српских националних интереса у борби против "САД и Запада - двоглаве аждаје која хоће да уништи српство".

         Заменик председника СРС Драган Тодоровић нагласио је да је Шешељ у Хаг пре скоро 10 година отишао зато што је представљао "непремостиву препреку уништавању српске државе и народа" и јер су "слуге оних који уништавају" тражиле да буде оптужен, "мислећи да ће Трибунал на брзину спровести поступак и осудити га на највишу казну".

         "То им је пропало, Шешељ је у парампарчад разбио оптужницу", констатовао је Тодоровић и додао да је Запад потом решио да лидера СРС убије, тако што су му трајно нарушили здравље.

         Према његовој оцени, једини начин да Шешељ остане жив је да се под хитно врати у Србију и омогући му се лечење.

         "То би било значајно за Србију, јер би... за разлику од ових 'вашарских превараната' добила државника, који ће спречити њено уништавање... Желе да нас униште, а Шешељ је једини који може то да спречи", закључио је Тодоровић.

         Он је објаснио да СРС данас не слави крсну славу, него је обележава, јер "не може да се радује и слави јер је домаћин девет година у Хашком трибуналу".

         На слави, којој су, поред руководства СРС, били и бројни бивши функционери Социјалистичке партије Србије и Југословенске левице, као и "национални радици" из деведесетих година, тамбурашки оркестар је наизменично свирао такозване четничке и руске песме.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари