Селаковић: Сви грађани Србије са радошћу дочекују председника Путина

„ИМПОЗАНТАН ЈЕ ПАКЕТ МЕЂУДРЖАВНИХ СПОРАЗУМА КОЈИ ЋЕ БИТИ ПОТПИСАНИ“

* Никола СЕЛАКОВИЋ, генерални секретар председника Србије: Прво ће разговарати председници две земље, после чега ће бити пленарни састанак делегација Србије и Русије и потписивање споразума. У Палати Србија Путин ће Вучићу уручити орден Александра Невског. Двојица председника ће после 18 часова обићи Храм светог Саве где је најављен и скуп подршке поводом доласка председника Русије

* На свечаној вечери биће и Срби који су јачали везе између Србије и Русије, а међу њима су редитељ Емир Кустурица, глумац Милош Биковић, бивши председник Србије Томислав Николић, глумица Ивана Жигон, али и руски академик Николај Мухин који је радио на мозаику у Храму светог Саве на Врачару

__________________________________________________________________________

          ГЕНЕРАЛНИ секретар председника Србије Никола Селаковић  је на почетку интервјуа у Јутарњем дневнику РТС казао да је дошао у емисију само из поштовања према председницима Србије и Русије Александру Вучићу и Владимиру Путину.

          "После вашег јучерашњег извештавања о овој, али и о неким другим темама, ја на РТС-у данас уопште не бих био", замерио је Селаковић.

          Он је рекао да ће дочек председника Русије Владимира Путина у Србији бити најсвечанији могући, што је, како је додао, Путин заслужио јер Србија негује и цени пријатељство које је настало у временима која су била веома тешка.

          Он је гостујући на Радио-телевизији Србије казао да Русија јасан, принципијелан став према Србији кроз стратешко партнерство "претаче у једно велико пријатељство".

          "То је разлог зашто, не ми из структуре државе, већ сви грађани Србије са радошћу дочекују овај дан и уваженог председника Путина", казао је Селаковић.

          Додао је да ће пакет споразума који ће данас бити потписан "импозантан".

          "Морам да истакнем споразуме из енергетске сфере, посебно снабдевања гасом, али и железничке инфраструктуре. Из области образовања биће потписани споразуми са Београдским и Новосадским универзитетом", рекао је Селаковић.

          Селаковић је казао да ће на свечаној вечери бити Срби који су јачали везе између Србије и Русије, а међу њима су редитељ Емир Кустурица, глумац Милош Биковић, бивши председник Србије Томислав Николић, глумица Ивана Жигон, али и руски академик Николај Мухин који је радио на мозаику у Храму светог Саве на Врачару.

          Руски председник Владимир Путин долази данас у дуго најављивану посету Београду током које ће бити потписано више од 20 споразума и размотрена политичка питања, пре свега о Косову.

          Авион с руским председником слеће на аеродром "Никола Тесла" где ће га дочекати председник Србије Александар Вучић, после чега ће двојица председника положити венце на Гробљу ослободилаца Београда. Свечани дочек Путину биће приређен испред Палате Србија у 12.45, а потом следе званични разговори.

          Прво ће разговарати председници две земље, после чега ће бити пленарни састанак делегација Србије и Русије и потписивање споразума. У Палати Србија Путин ће Вучићу уручити орден Александра Невског.

          Двојица председника ће после 18 часова обићи Храм светог Саве где је најављен и скуп подршке поводом доласка председника Русије.

          Током посете председника Русије биће предузете максималне мере безбедности, док ће фонтана на Славији бити у бојама српске и руске заставе.

           Путин је последњи пут посетио Србију 2014. године, а претходни сусрет с Вучићем имао је 2. октобра прошле године у Москви.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари