Одговор Брисела је „потпуно неискрен“

 

ДАЧИЋ ПОЛЕМИСАО И СА НИКОЛИЋЕМ И СА ЕУ 

  • Не могу да схватим да неко мисли да су људи у Србији наивни па да прича да никада нећемо признати Косово, кад то може да значи да ћемо признати све остало“ ,  рекао је Дачић реагујући на изјаву лидера СНС Томислава Николића да му је у ЕУ речено да се кандидатура Србије неће условљавати признањем Косова 

  •  Срби на Косову не признају независну државу Косово и тачка. Шта треба, ми њих да терамо на то?! Па дајте онда боље да кажемо : Људи, дигните руке, дођите сви у Србију ‘ и тачка, него им причати бајке – реако потпредседник Владе Србије

     БЕОГРАД  - МИНИСТАР унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да je прича да Србија никада неће признати независност Косова вероватно формулација која очигледно никог не обавезује.

     „Нећемо да признамо, али ћемо признати све остало“ ,  рекао је Дачић реагујући на изјаву лидера Српске народне странке Томислава Николића да му је у Европској унији речено да се кандидатура Србије неће условљавати признањем Косова. 

     Дачић је додао да не може да схвати да неко мисли да су људи у Србији наивни пошто је логично да ЕУ никада неће тражити од Србије да призна независност Србије јер, како је објаснио, шта ће њима признање ако имају целу државу.

     „Па наравно да неће, то су причали и до сада, али ће тражити да укинемо наше институције на северу Косова, али ће тражити да признамо царинске прелазе као да су гранични. Па шта је онда то - није шија него врат“, рекао је он.

     Како је нагласио, Косову је битно да ли ће имати све елементе државности и зато је одговор ЕУ „потпуно неискрен“.

     „Па није ваљада овај народ луд ? Немојте људима да причате бајке, сви редом који се бавимо политиком, него причајте истину“, истакао је он.

     Дачић је поручио да Србија сигурно неће урадити ништа против свог народа на Косову јер је његово демократско право да има своје институције, као што су Албанци имали своје право раније да не признају државу Србију и за то су имали подршку у свету.

     „Срби на Косову не признају независну државу Косово и тачка. Шта треба, ми њих да терамо на то?! Па дајте онда боље да кажемо : Људи, дигните руке, дођите сви у Србију ‘ и тачка, него им причати бајке“ , констатовао је он.

     Фонет 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари