Мировић: Режим у Подгорици би да прогони неподобне Србе не само у Црној Гори већ и у Србији

 ЗАУСТАВЉЕН НА ГРАНИЦИ ИАКО ЈЕ ИШАО ДА ПОСЕТИ ПОРОДИЦУ И РОДНУ КУЋУ У УЛЦИЊУ

* Дејан МИРОВИЋ: Изостанак одговарајуће реакције српских власти на прогон четворице интелектуалаца је само пружио нови подстицај делиријуму црногорских власти које оцигледно имају патолошку тежњу да уређују и јавну сцену и медије у Србији

_______________________________________________________________________________

          ДАНАС 4. децембра у 16 сати сам заустављен на граничном прелазу Добраково од стране црногорске полиције.

          Саопштено ми је да ми је забрањен улаз у Црну Гору иако сам изнео да је мој пут приватног карактера и да за циљ има посету мојој родној кући и најближој породици у Улцињу.

          Добио сам писмено решење о забрани уласка број 240/18-1152 које ћу доставити и српским властима иако знам да неће поново реаговати на кршење људских права својих држављања.

          Примитивна и скандалозна забрана јасно показује да су одређеним круговима у Подгорици и Београду засметале моје изјаве о њиховој повезаности, политичкој и економској.

          Оваква забрана слободе изражавања неодољиво подсећа на време када је Беба Поповић био на власти и уређивао медије у Србији.

          Тоталитарна и правно неоснована забрана уласка  универзитетском професору који никада није позивао на насиље или рушење уставног поретка јасно показује да власти у Подгорици покушавају да скрену пажњу са правих проблема - економских, политичких, криминалних као и незаконитог хапшења посланика, суђења и понизавања пензионерке на верском пропутовању, али и тешких злочина над новинарима попут нерешеног убиства Душка Јовановића.

          Изостанак одговарајуће реакције српских власти на прогон четворице интелектуалаца је само пружио нови подстицај делиријуму црногорских власти које оцигледно имају патолошку тежњу да уређују и јавну сцену и медије у Србији.

          Кршење наших људских права је опасан преседан који показује да ће режим у Подгорици на основу арибитрарног одлучивања прогонити неподобне Србе не само у Црној Гори већ изгледа и у Србији.

          (изјава Дејана Мировића, професора Приштинског универзитета у Митровици)         

            Јовановић: Забраана уласка Мировићу показује

            и вештачки карактер Ђукановићеве Црне Горе

          ЗАБРАНА Дејану Мировићу да уђе у рођену земљу и посети рођену кућу и сопствену фамилију показује не само апсурдност већ и неизмерну слабост и вештачки карактер Црне Горе Мила Ђукановића.

         Ова приватизована држава постала је стварни и невероватан пример да се, када постоји несклад између народа и режима, покушава променити народ а не режим.

        Чуди ипак што режим Мила Ђукановића не зна да на крају народ увек побеђује и да на своју владавину, већ оптерећену бројним хипотекама, додаје нове нечасне радње.

         (Милош Јовановић, председник Демократске странке Србије)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари