КЛАРК: Косово није српска земља!

Бивши главнокомандујући НАТО у Европи у Бриселу на скупу "Преостала отворена питања Балкана"

  • Косовски Албанци, чија је то држава, требало би да преузму царинске обавезе. Са друге стране, Србија би требало да пусти грађане на северу Косова. Они ће увек имати сродство у култури, али то није њихова земља. У питању је постепени процес, који ће се лакше спровести уз јако међународно вођство“, рекао је генерал Весли Кларк
  • ФАКТИ: Много већи проблем су они у Београду који су на Кларковим и НАТО-позицијама, чак и кад јавно притворно говоре мало друкчије. Дакле: проблем је међу нама!

        БРИСЕЛ,  (ФоНет) - Србија треба да пусти своје сународнике на северу Косова, јер то није српска земља, изјавио је некадашњи главнокомандујући НАТО за Европу, амерички генерал Весли Кларк, говорећи у Бриселу на панелу "Преостала отворена питања Балкана".

        Последња операција коју је пре пензионисања Кларк водио била је интервенција против српских снага на Косову, а на питање како данас види тензије на тој територији, он је за Дојче веле рекао да се ради о покушају заокруживања државе и процесу који треба да прође.

        „Косовски Албанци, чија је то држава, требало би да преузму царинске обавезе. Са друге стране, Србија би требало да пусти грађане на северу Косова. Они ће увек имати сродство у култури, али то није њихова земља. У питању је постепени процес, који ће се лакше спровести уз јако међународно вођство“, рекао је Кларк.

        Бивши главнокомадујући НАТО сматра и да је међународна заједница „исувише брзо пустила“ ствари у Босни и Херцеговини.

        „Власти у тој држави не извршавају своје обавезе. Влада није формирана и не промовише се на добар начин економски развој. То не може да се уради под условима који су присутни и зато је тамо потребно јаче европско вођство“, рекао је Кларк.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари