Индија сматра Србију „погодном дестинацијом“ за снимање филмова у својој продукцији

ВУЧИЋ ПОЗВАО ИНДИЈСКОГ ПРЕМИЈЕРА НАРЕНДРУ МОДИЈА ДА ПОСЕТИ СРБИЈУ

  • „Велики потенцијал за сарадњу двеју земаља лежи у извозу јестивог уља, соје и уљаног семена из Србије у Индију“, рекао је Моди и предложио да Србија буде партнер Индије у програму за развој прехрамбене индустрије и прераде хране за 2017. и 2018. годину

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић је данас у индијском граду Гандинагару, у разговору са индијском премијером Нарендром Модијем захвалио на принципијелном ставу који Индија има по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и изразио подршку у борби против тероризма са којим се Индија суочава.

        Вучић је позвао премијера Индије да посети Србију и истакао да би то био нови импулс јачању сарадње двеју земаља на свим нивоима, саопштила је данас Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

        Вучић је са Модијем разговарао о билатералним односима, јачању економске сарадње и трговинске размене. Премијер Србије  посетио је и Гандијев музеј.

        Саговорници су разговарали о унапређењу сарадње у области прехрамбрене производње, пољопривреде, фармације, наменске индустрије, туризма и информационих технологија.

        „Велики потенцијал за сарадњу двеју земаља лежи у извозу јестивог уља, соје и уљаног семена из Србије у Индију“, рекао је Моди и предложио да Србија буде партнер Индије у програму за развој прехрамбене индустрије и прераде хране за 2017. и 2018. годину.

        Вучић је разговарао и са главним министром државе Гуџарат, Виџајем Рупанијем који је домаћин „Гуџарат економског самита“ у главном граду ове индијске државе, Гандинагару.

        Премијер Србије је нагласио важност економске сарадње Србије и државе Гуџарат, нарочито у области пољопривреде, прехрамбене индустрије и сектора информационих технологија.

        Вучић је позвао и Рупанија да са економском делегацијом државе Гуџарат посети Србију.

        Државни министар Рупани је истакао да индијске компаније могу много да науче у Србији и да је важно да пренесу искуства и иновације које се у Србији користе у пољопривреди и прехрамбреној индустрији.

        Александар Вучић састао се и са Панкајем Пателом, председником Федерације индијских привредних комора, која броји 2,5 милиона чланова. Тема сусрета било је унапређење сарадње две привредних комора и узајамна промоција Србије и Индије као туристичких дестинација.

        Пател је изнео предлог да Србија буде партнер Федерације привредних комора Индије на Централноевропском бизнис самиту и нагласио да је нарочито важно јачање сарадње у области наменске индустрије, али и у промоцији Србије као погодне дестинације за развој филмске индустрије и снимање филмова у индијској продукцији, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари