Хапшења одмах после посете Меркелове Тачију

Координирана акција на територији Полицијске управе Краљево

* Према сазнањима Факата, Звонко је ухапшен на Копаонику, а његов брат Жарко у Рашкој

* Постоје индиције да је цела акција била координирана са Кфором који је непосредно пред хапшења затворио одговарајуће тзв. алтернативне путеве на северу Косова

* Међу Србима севера Косова постоји страховање – шта год даље било и шта год да се иза свега крије – да ће хапшење Звонка Веселиновића ослабити одбрану барикада и да ће се појачати уношење раздора у српски одбрамбени фронт северно од Ибра

         КРАЉЕВО - Бизнисмен са севера Косова Звонко Веселиновић ухапшен је око 16 сати на подручју које покрива Полицијска управа Краљево, на основу захтева тужиоца у Краљеву, потврђено је  ФоНету у Министарству унутрашњих послова Србије.

         ФоНету је речено да је у Краљеву у току саслушање Веселиновића, после чега ће бити одлучено да ли ће му бити одређен полицијски притвор или ће бити предат истражном судији.

         Медији су током вечери објављивали незваничне информације да је са Звонком ухапшен и његов брат Жарко Веселиновић,као и још две особе, чији идентитет није саопштен.

         Према сазнањима Факата, Звонко је ухапшен на Копаонику, а његов брат у Рашкој.

         Постоје индиције да је цела акција била координирана са Кфором који је непосредно пред хапшења затворио одговарајуће тзв. алтернативне путеве на северу Косова. Заправо, да је постојала знатно шира и пресуднија координација, у четвороуглу Београд-Приштина-Берлин-Брисел. Односно, да је фактички `наручилац` удара на браћу Веселиновић немачка канцеларка Ангела Меркел.

         Незавнично, приликом првог саслушања, према Звонку Веселиновићу су се опходили као према човеку који је осумњичен да је неком приликом у неком кафићу `вадио пиштољ`.

         Командант Кфора Ерхард Древс оптужио је недавно Звонка Веселиновића за `изазивање нереда и паљење прелаза Јариње`, као и за изазивање сукоба у месту Јагњеница. При том је тврдио да Кфор располаже снимцима који то потврђују.

         Само који сат након те Древсове изјаве, Веселиновић је за „Политику” рекао да му је „баш драго ако Древс има те снимке” и да „једва чека да их погледа и одговори на наводе Древсове оптужнице”.

         „Он може да има мој снимак, негде где сам ја у народу, у маси. Понављам, јесам био са својим народом и увек ћу бити. А ово је Древсов покушај да ме уплаши. Сматрам да нисам крив, нисам организатор, ја сам учесник. Овом поновном медијском хајком ме не могу уплашити и опет ћу учествовати”, рекао је Веселиновић додајући да ће се „појавити да се одбрани од свих тих оптужби, где год да буду прослеђене: да ли Србији или Еулексу”.

         Међу боље обавештеним и утицајнијим Србима севера Косова, наглашава се да браћа Веселиновићи немају везе са паљењем Јариња и да је то `јавна тајна`. Истовремено се не крије страховање: да је Звонко Веселиновић ухапшен из два основна разлога: да би се ослабила одбрана барикада и да би се унео раздор у српски одбрамбени фронт северно од Ибра.

 

Полицијско задржавање

         КРАЉЕВО, (ФоНет) Тридесетједногодишњем Звонку Веселиновићу и његовом двадесетшестогодишњем брату Жарку Веселиновићу из Звеèана, краљевачка полиција одредила је  задржавање до 48 сати.

         Полицијско задржавање Звонку је одређено због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а Жарку због злоупотреба службеног положаја подстрекавањем.

         Они ће у законском року, уз кривичне пријаве, бити спроведени истражним судијама надлежних судова, наводи се у саопштењу Полицијске управе Краљево.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари