ДСС: Инцко, иди кући! (Inzko, geh nach hause!)

У КОНТИНУИТЕТУ КРШИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И ИМА НЕПРИЈАТЕЉСКИ СТАВ ПРЕМА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Валентин Инцко

        САВЕТ безбедности УН је дужан да хитно реагује и опозове Валентина Инцка, високог представника међународне заједнице за Босну и Херцеговину, због скандалозне изјаве којом је поредио Дан Републике Српске са даном оснивања усташке НДХ.

        Без обзира да ли се ради о срамотном незнању или неконтролисано испољеном личном уверењу, Инцко је прешао границу и себе коначно учинио неподобним за обављање дужности на коју га је Савет безбедности поставио још 2009. године.

        Континуирано кршење одредби Анекса 10 Дејтонског споразума којим су утврђена овлашћења високог представника, нескривена пристрасност и непријатељски став у односу на Републику Српску захтева одлуку о његовој смени.

        Њоме би се заштитио и сам углед Уједињених нација нарушен Инцковим некоректним вршењем дужности, а именовањем новог, компетентног и непристрасног високог представника омогућило коректно спровођење цивилних аспеката Дејтонског споразума.

        Евентуално ћутање међународне заједнице на скандалозно понашање Валентина Инцка послало би забрињавајућу, претећу поруку да има истине у његовој изјави „да ће дејтонске БиХ бити у будућности све мање и мање. Биће више Брисела.“

         (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари