ДСС: Инцко, иди кући! (Inzko, geh nach hause!)

У КОНТИНУИТЕТУ КРШИ ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ И ИМА НЕПРИЈАТЕЉСКИ СТАВ ПРЕМА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Валентин Инцко

        САВЕТ безбедности УН је дужан да хитно реагује и опозове Валентина Инцка, високог представника међународне заједнице за Босну и Херцеговину, због скандалозне изјаве којом је поредио Дан Републике Српске са даном оснивања усташке НДХ.

        Без обзира да ли се ради о срамотном незнању или неконтролисано испољеном личном уверењу, Инцко је прешао границу и себе коначно учинио неподобним за обављање дужности на коју га је Савет безбедности поставио још 2009. године.

        Континуирано кршење одредби Анекса 10 Дејтонског споразума којим су утврђена овлашћења високог представника, нескривена пристрасност и непријатељски став у односу на Републику Српску захтева одлуку о његовој смени.

        Њоме би се заштитио и сам углед Уједињених нација нарушен Инцковим некоректним вршењем дужности, а именовањем новог, компетентног и непристрасног високог представника омогућило коректно спровођење цивилних аспеката Дејтонског споразума.

        Евентуално ћутање међународне заједнице на скандалозно понашање Валентина Инцка послало би забрињавајућу, претећу поруку да има истине у његовој изјави „да ће дејтонске БиХ бити у будућности све мање и мање. Биће више Брисела.“

         (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

jonbonjovi's picture
jonbonjovi 16:19 11.01.2017.

  • +11
Voting is closed.

Imaju Nijemci bolje izraze za to sto je ovaj zlikovac, gnjida i necovjek rekao. Prvo bi ga nazvali Abschaum, a onda bi mu rekli Verpiss dich. Mada na srbskom to ne zvuci bas grdno (otpisaj), ali je na njemackom vrlo ponizavajuce.
Ne treba on da ide kuci, nemaju takve gnjide kuce. On moze samo u svinjac gdje i spadaju takve odvratne svinje. Koruski Slovenac glumi visu rasu. Sto volim na slovenskoj granici da pricam na njemackom, a gnjide (izgleda da su svi takvi ma gdje se rodili) pokusavaju da me uvuku u pricu na srbskom.
Njega bi svi politicari iz Republike Srpske trebali zvati beckim konjusarem, to mu kao sluzi najbolje pristaje.

milovan's picture
milovan 16:39 11.01.2017.

  • +10
Voting is closed.

Jonbonjovi*-Ja potpuno saglasan sa vasim komentarom. Jos bih dodao da svi Srbski politicari IGNORIRISU ovog lupeza i dvorsku ludu. IZBEGAVATI SVAKI KONTAKT SA NJIM- U SLUCAJU NOVOG "VEZIRA" SAMO ONO STO SE MORA. TO JE TESKA ARTILJERIJA KOJOM SE SLUZI ZAPAD,A ZASTO NE BISMO I MI?!

Додај коментар