Јерусалимски патријарх долази у Републику Српску

ДОДИК ПОСЕТИО МУЗЕЈ ХОЛОКАУСТА И СРЕО СЕ СА ТЕОФИЛОМ ТРЕЋИМ

        Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је са патријархом јерусалимским Теофилом Трећим. Предсједник Додик и јерусалимски патријарх размијенили су мишљења о актуелној ситуацији на Балкану и Блиском истоку. Током сусрета, истакнута је потреба јачања духовог идентитета православних хришћана, у корист мира и толеранције, нарочито међу младим људима.

        Предсједник Републике посјетио је Музеј Холокауста „Јад Вашем“, установу и музеј која се бави истраживањем и комеморацијом холокауста. Предсједник Републике положио је вијенце у Хали сјећања на спомен-обиљежје жртвама холокауста и на споменик жртвама логора у Јасеновцу.

        Предсједника Републике примио је и предсједавајући музеја Авнер Шалев. На састанку је договорена сарадња у области образовања о холокаусту, кроз семинаре и обуку, у образовном систему Републике Српске. Договорена је размјена материјала и савјетовања око уређења Спомен-подручја Доња Градина и задужене особе које ће водити ове активности.

        Предсједавајући „Јад Вашем“ и јерусалимски патријарх прихватили су позив предсједника Додика да посјете Републику Српску.

(са званичног сајта председника РС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари