Додик затражио да Хил буде протеран, а Хил му узвратио - да се бави јогом

НАСТАВЉА СЕ СУКОБ ПРЕДСЕДНИКА СРПСКЕ

И ОТПРАВНИКА ПОСЛОВА АМБАСАДЕ САД У САРАЈЕВУ

Николас Хил

        ОТПРАВНИК послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил препоручио је данас председнику РС Милораду Додику да се бави - јогом.

        То је Хилов одговор на Додиков захтев упућен Председништву БиХ и министру спољних послова БиХ Златку Лагумџији да покрену поступак проглашења тог америчког званичника особом непожељном у БиХ.

        „Ја само радим свој посао. и не могу се бринути о тим стварима. Чини ми се да сваки пут кад говорим о господину Додику, његов крвни притисак порасте. Наравно, то ме брине. Један мој пријатељ, Србин, предложио је да му препоручим јогу“, казао је Хил новинарима у Фочи.

        Председник Републике Српске Милорад Додик је прошлог четвртка, 17. јула, затражио од чланова Председништва БиХ и министра Лагумџије да покрену поступак проглашења отправника послова Амбасаде САД Николаса Хила особом непожељном у БиХ.

        Додик је тада рекао да тиме тражи заштиту институције председника Републике Српске од „непримерених напада“, као и заштиту достојанства свих институција у БиХ предвиђених Дејтонским споразумом и Уставом.

        Председник РС је оценио и да је Хил својим изјавама о корупцији у врху власти РС „изашао не само из оквира дипломатског говора и односа према унутрашњеполитичким темама земље - домаћина, него и из оквира пристојног говора уопште“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари