ДОДИК: Војна парада на Црвеном тргу несумњиво је најзначајнији светски догађај

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ У МОСКВИ ДОЧЕКАН УЗ ДРЖАВНИЧКЕ ПОЧАСТИ

Милорад Додик

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је сутрашње одржавање војне параде на Црвеном тргу у Москви у част победе над фашизмом несумњиво најзначајнији светски догађај.

        „Велика ми је част што ме председник Руске Федерације Владимир Путин позвао да, уз бројне светске државнике, присуствујем једном овако значајном догађају“, рекао је Додик.

        Он је додао да је Москва сва у знаку параде.

        „Русија веома држи до тог датума, што је и разумљиво, јер је Совјетски Савез дао највећи допринос и имао највећа страдања током Другог светског рата. Више од 25 милиона људи те велике државе страдало је у борби против фашизма”, нагласио је председник Српске.

        Он је додао да ће данас присуствовати и великом пријему за званице који организује председник Руске Федерације Владимир Путин.

        „За мене је ова посета Москви уједно и прилика да се сретнем са важним људима из руског света бизниса, банкарског система, као и са представницима министарстава Владе Русије и да са њима разговарам о неким ранијим нашим активностима“, истакао је Додик.

        Председник Српске допутовао је јуче у Москву, где је дочекан уз државничке почасти, а сутра ће, на позив председника Руске Федерације Владимира Путина, присуствовати војној паради, која ће бити одржана на Црвеном тргу у Москви.

        Прослави 70 година од победе над фашизмом у Москви присуствоваће укупно 27 шефова држава и влада.

        Са простора бивше СФРЈ, осим председника Републике Српске Милорада Додика, присуствоваће и председавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, председници Србије Томислав Николић и Македоније Ђорђе Иванов.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари