ДОДИК: Суд и Тужилаштво БиХ само покушавају да пресуде Српској

ПРЕДСЕДНИК РС ОЦЕНИО ДА СУ ТА ДВА ОРГАНА ИЛЕГАЛНА ЈЕР ИХ ЈЕ НА СУМЊИВ НАЧИН НАМЕТНУЛА „МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су Суд и Тужилаштво БиХ за Републику Српску илегални органи које је наметнула међународна заједница и да ће тако и остати.

         Додик је оценио да су Суд и Тужилаштво БиХ формирани на сумњив начин, одлуком и законима високог представника, те да никада нису обезбедили уставну основу да буду формирани, односно сагласност Републике Српске.

         „Верујемо да ће доћи моменат када ћемо моћи да разговарамо о томе да се они значајно редефинишу и њихова улога смањи”, казао је Додик новинарима у Бијељини.

         Председник РС истакао је сумњу у рад ових правосудних институција, наводећи да је упитно све што државни Суд и тужилаштво чине „чак и онда када наводно покушавају да се боре или трагају за онима који су чинили злочине над Србима”.

         Додик је то рекао коментаришући пуштање на слободу седам ухапшених Бошњака, који су пре пар дана били ухапшени због ратног злочина над Србима код Рогатице.

         Он је оценио да Суд и Тужилаштво БиХ „покушавају карикирати ствари”, а да су суштински све време ”покушавали да напишу пресуду самој Републици Српској, тиме што су процесуирали само Србе из Републике Српске”.

         „То се показује и у овом случају, где постоје егзактни подаци о злочину, да се Суд и Тужилаштво БиХ понашају на овај начин”, рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари