ДОДИК: Српска остаје у БиХ док сви не схвате да је - неодржива

БЕЧКОМ „СТАНДАРДУ” РЕКАО ДА БИХ НИЈЕ ПРОПАЛА ДРЖАВА ЗБОГ СРБА, НЕГО ЗБОГ - МЕЂУНАРОДНИХ ПОКРОВИТЕЉА

  • „БиХ каква је створена Дејтоном, за нас је била прихватљива, али БиХ која је створена политичком силом високог представника је неприхватљива”, објаснио је Милорад Додик

         „МИ ЋЕМО остати у БиХ док сви не схвате да она није одржива”, рекао је Милорад Додик за бечки дневни лист „Стандард”.

         Председник Републике Српске оценио је да је Дејтонски мировни споразум минирала и међународна заједница која је наметала решења, заборављајући притом све вредности демократског Запада.

         „БиХ каква је створена Дејтоном, за нас је била прихватљива, али БиХ која је створена политичком силом високог представника је неприхватљива”, објаснио је Додик.

         Он је указао на то да је БиХ илузија, неодрживо друштво, јер су страни политичари широм света доносили одлуке у вези са БиХ на основу утисака које су стекли у тренутку, запостављајући чињеницу да у БиХ не постоји интерни консензус.

         „Ово није пропала држава због нас, него пропала држава међународних покровитеља. Има много међународних политичара који нас за то криве.

         То, међутим, може доћи само од оних људи који не знају ситуацију. Ми Срби ту БиХ нисмо желели од самог почетка. Постоји једна група странаца који седе у Сарајеву и примају велике плате, који шаљу своје извештаје”, рекао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари