ДОДИК: Српска мора бити свесна свих опасности које јој прете

ПРЕДСЕДНИК РС НА КОЧИЋЕВОМ ЗБОРУ УПОЗОРИО ДА БИ НЕКИ ДА СРБИМА ОПЕТ НАМЕТНУ ЈАРАМ И НЕКУ ДРУГУ ВЛАСТ

  • Милорад Додик на Мањачи: Република Српска најбољи пут који данас имамо. Она није вољена од многих око нас, али је и те како вољена од нас
  • Идуће године се обележава 100 година од почетка Првог светског рата, а многи, не случајно, желе да српском народу и Гаврилу Принципу припишу оно што им не припада, а да у Сарајеву подигну споменик Францу Фердинанду, сматрајући да је он нешто заслужан за Сарајево, указао Додик

         РЕПУБЛИКА Српска мора да буде свесна свих опасности које јој прете, зато што је увек била присутна тежња да се овим просторима наметну јарам и нека друга власт – упозорио је данас Милорад Додик.

         „Српска мора да буде свесна свих опасности, не зато да бисмо се ми који се бавимо политиком поткусуривали, већ зато што је увек била присутна тежња да се овим просторима наметну неки јарам и нека друга власт", упозорио је Додик обраћајући се присутнима на 48. Кочићевом збору у Стричићима, на Мањачи.

         Он је нагласио да је Петар Кочић у условима аустроугарске окупације обележио борбу свог народа за слободу.

         Додик је нагласио да ту борбу данас мора да преузме српски народ, јер би у супротном било бесмислено све што су Кочић и његови следбеници радили у оно време, борећи се по разним казаматима да докажу своје право на слободу и своју земљу.

         „Ми савременици данашњих догађаја морамо бити веома свјесни шта се дешавало у историји да би могли на прави начин да одаберемо свој пут", истакао је Додик.

         Он је рекао да је најбољи пут који имамо данас Република Српска, која није вољена од многих око нас, али је и те како вољена од нас.

         „Идуће године се обележава 100 година од почетка Првог светског рата, а многи, не случајно, желе да српском народу и Гаврилу Принципу припишу оно што им не припада, а да у Сарајеву подигну споменик Францу Фердинанду, сматрајући да је он нешто заслужан за Сарајево", рекао је Додик.

         Додао је да је Кочић непресушан извор свих тих тема, заједно са његовим следбеницима, попут Иве Андрића, који су описивали догађаје пре 100 година, а они остају живи као да пишу о данашњим темама и људима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари