ДОДИК: Српска ће се даље кретати према својој самосталности

ЧЛАНОВИМА АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЕТНОСТИ РС УКАЗАО ДА ЋЕ ЗАТО ПОЛАЗИШТЕ ПОЛИТИКЕ БИТИ ДАЉЕ ЈАЧАЊЕ ЊЕНЕ АУТОНОМИЈЕ

         БАЗИЧНИ циљ политике актуелне власти је јачање аутономије Републике Српске као полазне тачке за њено даље кретање ка самосталности - нагласио је председник РС Милорад Додик, оценивши да се та борба води „у времену изазова“.

         „Република Српска, осим унутрашњих питања и изазова које је имала, упорно је била изложена сталној борби за свој егзистенцијални опстанак кроз разне такозване реформе, које смо морали да спроведемо или су нам биле наметнуте“, истакао је Додик.

         Он је данас на прему који је организовао поводом Дана Републике за чланове Академије наука и уметности Српске, културних и научних радника, представника издавача и Савеза националних мањина Републике Српске, рекао да му је жеља као председника да Република Српска настави да буде стабилна, мирна и посвећена себи и својим циљевима.

         „Република Српска, сходно приликама и неприликама, треба да редефинише и дефинише своје циљеве и да остане истрајна у реализацији тих циљева“, истакао је Додик.

         Додик је подсетио да је Република Српска од формирања увек била изложена спољним утицајима, више него неке друге заједнице.

         „У самом почетку то је био рат, након тога изградња. И онда када смо мислили да смо коначно стигли 'на зелену грану', бар у смислу економије, стигла је светска финансијска и економска криза, која утиче на цео свет“, рекао је Додик.

         Према његовим речима, у овом времену изазова, водити Републику Српску није било нимало лако, једноставно и без терета.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари