ДОДИК: Српска без стида може да говори о свом учешћу у историји

ПОСЕТИО БЕОГРАДСКИ САЈАМ КЊИГА И ОЦЕНИО ДА ЈЕ ИСТИНА НАЈЈАЧЕ ОРУЖЈЕ РС

        РЕПУБЛИКА Српска може без оклевања и стида да говори о свом учешћу у историји јер је истина њено најјаче оружје - рекао је предсједник РСМилорад Додик данас у Београду.

        Додик је у обраћању приликом посете Београдском сајму књига, где је представљен Штанд Републике Српске у знаку обележавања 100 година од почетка Првог светског рата, рекао да је веома важно да се Српска, као незаобилазан регионални партнер, представља на овом сајму и писаном речју бори за истину.

        Он је додао да је наредна година, када се обележава стотину година од почетка Првог светског рата, за Републику Српску веома важна и да је Српска опредељена да се на све начине, а посебно кроз књигу и образовање, бори за истину.

        „Зато је веома важно бити овде и бићемо ту и наредне године“, нагласио је Додик.

        Председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је увек фасцинантно када неко преточи мисао у књижевно дело и да јој је због тога драго што се Српска представља на Београдском сајму књига.

        Она је подсетила да Република Српска већ дуги низ година спроводи активности које иду у прилог њене промоције.

        Директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић захвалио је свима који су допринели да Српска на што бољи начин буде представљена на Београдском сајму књига, те председнику и премијеру Српске поклонио Сабрана дела Пере Слијепчевића, заједничко издање Академије наука и уметности Републике Српске и Света књиге „Ћосовић“ из Београда.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари