ДОДИК: Спрема се досељавање у БиХ до 500.000 људи из исламског света

У ПРОЈЕКАТ УКЉУЧЕНИ ПОЈЕДИНЦИ СА БАКИРОМ ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ НА ЧЕЛУ

И НЕКЕ АРАПСКЕ ЗЕМЉЕ КОЈЕ ПО ФБИХ ПРАВЕ СТАНОВЕ

Милорад Додик

  • „Већ сада је тамо око 50.000 људи из арапског света. Само Кувајт плаћа 30.000 станова у Сарајеву, а то је најмање 100.000 људи“, указао је Додик
  • Нагласио да га нису изненадиле изјаве турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана на Косову, јер и „када је био у Сарајеву, рекао је да је Сарајево Турска, а Турска Сарајево“

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да се у БиХ ради на исламизацији друштва и да постоје озбиљни пројекти да се у БиХ досели од 300.000 до 500.000 људи из исламског света који би могли да промене њену демографску и сваку другу слику.

         Додик је рекао да на том пројекту раде одређени појединци са Бакиром Изетбеговићем на челу и да су укључене неке арапске земље које по Федерацији БиХ праве станове.

         „Већ сад имате тамо око 50.000 људи из арапског света. Само Кувајт плаћа 30.000 станова у Сарајеву, а то је најмање 100.000 људи“, изјавио је Додик за „Еуроблиц“.

         Он је додао да га нису изненадиле изјаве турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана на Косову, јер и „када је био у Сарајеву, рекао је да је Сарајево Турска, а Турска Сарајево“.

         Додик је нагласио да је редовно у контактима са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем по свим важним питањима, додајући да као одговорни људи који воде државе треба да сарађују на добробит обе државе, а што чине „на квалитетнији начин него што је био случај у прошлости“.

         Он је поручио да, када је у питању политичка сцена у Српској, не мрзи никог, па ни СДС, али да ће их „згазити на изборима“.

         Додик је додао да СДС реагује дневно и не размишља политички, те да Република Српска са влашћу СДС-а за шест месеци не би имала ништа.

         Одоговарајући на питање - да ли је било незаконитости у промету земљиштем - Додик је рекао да их је било и да је интервенисао да се системски решавају питања и да од интереса за државу буду приоритети као што је изузимање земљишта на трасама аутопутева, водовода.

         „Што се тиче појединачних ствари, нисам тражио од било кога било шта. И ја сам чуо различите приче о малверзацијама, али увек сам сматрао да то треба да раде институције и да ће незаконитости у тој сфери једног дана доћи до оних који су вршили незаконитости“, закључио је Додик.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари