ДОДИК: Против Ердоганових намера се мора развити цела стратегија

ТУРСКИ ПРЕМИЈЕР ТВРДИ ДА ЈЕ АЛИЈИ ИЗЕТБЕГОВИЋУ

ОБЕЋАО ДА ТУРЦИ „БОСНУ НИКАДА НЕЋЕ ОСТАВИТИ САМУ“

Милорад Додик

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да последње изјаве турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана имају тежи политички значај него што то изгледа на први поглед, те оценио да се против таквих изјава и тенденција мора развити стратегија, што ће Српска и учинити.

         „Ко не познаје добро Турке, који су владали овим просторима, не може схватити Ердоганове изјаве“, рекао је Додик данас у Градишки и поновио да је јасно да Ердоган подржава искључиво Бошњаке у БиХ.

        Додик је истакао да се против Ердоганових и сличних порука не сме борити само кад оне буду изречене. „Против таквих изјава и тенденција мора се разрадити стратегија и ми ћемо је разрадити“, поручио је Додик.

        Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган више је пута давао контроверзне изјаве о БиХ и Балкану. Он је 2012. године изјавио да му је Алија Изетбеговић оставио БиХ у аманет, док је у Призрену 2013. године рекао да је „Косово Турска, а Турска Косово“.

        Након тога је недавно, према извештајима медија, поручио да би свако ко на било који начин „дирне Бошњаке против себе имао 100 милиона Турака“.

        Ердоган је на скупу у организацији Удружења турских привредника и бизнисмена рекао да је муслиманском ратном лидеру Алији Изетбеговићу обећао да Турци „Босну никада неће оставити саму“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари