Додик поручио Босићу да ће „политички елиминисати СДС”

ЛИДЕРА СДС - ПОВОДОМ ТВРДЊЕ ДА СНСД НУДИО ЗАЈЕДНИЧКИ ИЗБОРНИ НАСТУП - НАЗВАО „НЕОЗБИЉНИМ СМУТЉИВЦЕМ”

        ЛИДЕР СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је Српска демократска странка својим поступцима створила код његове партије „довољно воље за политичку борбу и политичку елиминацију СДС”, што ће, како је истакао, бити и урађено.

        Додик је указо да је СНСД ушао у коалицију са СДС-ом зато што је сматрао да треба да пошаље снажну поруку у годинама кризе - економске, социјалне, па и политичке на ширем простору.

        „Могли смо да конципирамо Савет министара и без СДС-а, као у прошлом мандату. СНСД је остварио све базичне политичке пројекте, док је СДС ушао и само се бавио кадровским питањима, без одговорности за процесе“, рекао је Додик новинарима на Палама.

        Он је истакао да је СДС у неким процесима био спекулативан, те да се то више није могло толерисати, због чега је раскид коалиције био неминован процес.

        „Наравно да ће се све завршити у процедурама како је и предвиђено, ништа се не ломи преко колена“, рекао је Додик.

        Додик је оценио као ноторну лаж и кулоарске приче изјаву председника СДС-а Младена Босића да му је нудио заједнички наступ на предстојећим изборима.

        „Спознао сам да је он неозбиљан смутљивац који покушава да шаље поруке у једном растројству везанон за губитак одређених места, јер је њима најважније да имају та места. Наравно, нама није, јер се ми бавимо политиком“, рекао је лидер СНСД-а.

        Он је подсетио да су пре годину дана СНСД и СДС разговарали о томе да би за Републику Српску било најбоље да се сви окупе пред изазовима који је очекују.

        „Нико није тражио ексклузивитет. Нудили смо тада и разговарали са СДС-ом да дају кандидата за Председништво БиХ, да ми и блок странака окупљених око СНСД-а дамо председника Републике, да изађемо на миру на изборе, да стабилизујемо систем и да партија која добије већи број гласова даје премијера, а онда се дели пропорционално од добијеног резултата. То је била наша понуда пре годину и по дана“, појаснио је Додик.

        Он је навео да је став СНСД-а био да је то чин друштвене и политичке одговорности за Републику Српску.

        „СДС то није прихватио, сада спекулише, вероватно су се умислили да су завршили посао и почели да то представљају као да неко некога моли. Никада и ништа их нисмо молили, нећемо ни сада“, поручио је Додик

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари