Додик поручио Алијином сину да у Добој без одлуке Председништва БиХ може да дође само као туриста

ОЦЕНИО ДА ДОЛАЗАК ИЗЕТБЕГОВИЋА У КАСАРНУ „ВОЈВОДА РАДОМИР ПУТНИК” ПРЕДСТАВЉА ПОЛИТИЗАЦИЈУ ОС БИХ

  • Поручио му: „Једини ко је надлежан за војна питања на простору РС је члан Председништва из РС. То тако пише и у Дејтону и у Уставу БиХ. Одлуке које се тичу ангажмана других чланова Председништва на овом простору могу бити донесене консензусом, а такве одлуке није било”

         МИЛОРАД Додик, председник РС, изјавио је данас да долазак Бакира Изетбеговића, председавајућег Председништва БиХ, у Добој није у складу са Дејтонским споразумом ни Уставом БиХ јер за то нема одлуке Председништва.

         Додик је током данашње посете Добоју оценио да долазак Изетбеговића представља инструментализацију и политизацију улоге припадника Оружаних снага БиХ током поплава, као политичку претпоставку за неке друге поруке које су се желеле послати из Добоја.

         „Долазак Изетбеговића, председавајућег Председништва БиХ, у Добој схватамо више туристички и као долазак човека који води своју кампању”, поручио је Додик, реагујући на изјаву Бакира Изетбеговића да уколико буде потребе за новим ангажманом припадника Оружаних снага БиХ, који су „током поплава и клизишта обавили добар посао”, Председништво БиХ ће донети потребне одлуке.

         Према његовим речима, у свакој другој функцији Изетбеговић не може да буде представљен у Добоју, јер за то нема одлуке Председништва.

         „Једини који је надлежан за војна питања на простору РС је члан Председништва из РС, и то тако пише и у Дејтону и у Уставу БиХ, а одлуке које се тичу ангажмана других чланова Председништва на овом простору могу бити донесене консензусом, а такве одлуке није било”, изјавио је Додик.

         Он је додао да давање подршке Изетбеговићу од стране локалне власти у Добоју, у његовој улози кршења Устава БиХ није фер и да локална управа води неку своју настрану политику, коју су и раније промовисали кроз причу о подршци пробосанској политици, што се могло чути од актуелног градоначелника.

         Изетбеговић је у друштву Кристофера Петија, команданта НАТО штаба у Сарајеву, Зекеријаха Осмића, министра одбране БиХ, те челника Оружаних снага БиХ посетио добојску касарну „Војвода Радомир Путник”, Дом здравља, те „Народну кухињу”, коју је с градом основао Меџлис Исламске заједнице БиХ.

         http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Izetbegovic-politizuje-ulogu-OS-BiH-257293.html

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари