ДОДИК: Показало се да доста људи на КиМ не жели да прихвати фарсу која се зове избори

НАГЛАСИО ДА СРБИ НА КОСОВУ ИМАЈУ ПОДРШКУ

И РАЗУМЕВАЊЕ СРБА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

  • И они који су изашли на изборе и они који нису изашли - нису били за независно Косово и нису сматрали да је то давање легитимитета такозваном независном Косову. Разумемо да и званични став Србије није признавање Косова, а Косово ни ми не признајемо и у том погледу волео бих да су то само чарке и неразумевање међу браћом и да ће они то питање решити

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да РС подржава политику државних органа Србије у решавању унутрашњих питања, као што су избори на Косову.

          Он је изразио наду да ће српски народ на Косову ускоро постићи јединство, истичући да Срби на Косову имају подршку и разумевање Срба из Републике Српске.

          Коментаришући јучерашње сукобе међу Србима на Косову у вези са изласком на изборе, Додик је рекао да то доживљава као неразумевање међу браћом, а не као питање подршке независности Косова.

          „И они који су изашли на изборе и они који нису изашли нису били за независно Косово и нису сматрали да је то давање легитимитета такозваном независном Косову. Разумемо да и званични став Србије није признавање Косова, а Косово ни ми не признајемо и у том погледу волео бих да су то само чарке и неразумевање међу браћом и да ће они то питање решити“, истакао је данас Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

          Председник Српске је нагласио да ће и лично увек настојати да помогне Србима на Косову и Метохији, а да ће Република Српска остати упорна у ставу да не призна независност Косова.

          „Избори који се одржани јуче говоре да Косово нема демократских капацитета, да нема демократски сазрелих институција, да су напори Европе да се тамо нешто учини пропали и очигледно је да значајан број људи не жели да прихвати фарсу која се зове избори“, рекао је Додик.

          Он је нагласио да је сагласан са оценама Србије да је од Хашима Тачија и Европске комисије учињено све да што мањи број Срба изађе на изборе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари