ДОДИК: Ништа нисам обећао Американцима ни њиховом вд амбасадора Николасу Хилу

АМЕРИЧКИ ДИПЛОМАТА У БАЊАЛУЦИ РЕКАО ДА БИ ДОДИК МОГАО ДА ИСПУНИ НЕКА ОД СВОЈИХ ОБЕЋАЊА...

  • Не знам о чему је реч и о каквим обећањима Хил говори. Могуће да је нешто помешао, нагласио је Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК РС Милорад Додик рекао је да су, уз дужно поштовање САД као великој сили, отправнику послова америчке Амбасаде у БиХ Николасу Хилу очигледно продуктивнији састанци са лидерима СДП-а и СДА, који не могу постићи договор о било чему.

         „Наравно да му неће бити продуктиван састанак са мном, јер у Републици Српској функционишу све институције и јасни су и транспарентни ставови о свим питањима. Зато му ја нисам продуктиван, већ они који не могу да се годинама договоре о било чему и који су довели БиХ у ћорсокак”, нагласио је Додик.

         Замољен да за Срну прокоментарише изјаву Хила да је Амбасада САД у БиХ заинтересована да види одређени напредак и да би председник Републике Српске „могао да испуни нека од својих обећања”, Додик је рекао да он ништа није обећао, па тако није дужан ништа ни да испуни.

         „Никоме нисам дао никакво обећање, ни Хилу, ни Американцима, тако да немам шта ни да испуним. Не знам о чему је реч и о каквим обећањима Хил говори. Могуће да је нешто помешао”, истакао је Додик.

         Он је нагласио да ће као председник Републике увек бранити интересе Српске онако како му то Устав налаже.

         „Ни ја као председник, а ни они који данас обављају одговорне функције у Републици никада нећемо донети ниједну одлуку на штету Српске, свидело се то некоме или не. Владајућој гарнитури је на првом месту заштита интереса Републике Српске и српског народа”, поручио је председник РС.

         Хил је јуче током посете Бањалуци изјавио да се неће састати са председником Републике Српске и да Амбасада САД у овом тренутку не види да би састанак био продуктиван.

         „Заинтересовани смо да видимо одређени напредак, а Додик би могао да испуни нека од својих обећања”, додао је Хил.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари