ДОДИК: Немам ништа против Церића у политици, бар је искренији од Бакира Изетбеговића

САРАЈЕВСКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА ЈЕ СВЕ ИЗВЕСНИЈЕ ДА ЋЕ МУСТАФА ЦЕРИЋ ВРЛО БРЗО ПОДНЕТИ КАНДИДАТУРУ ЗА БОШЊАЧКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕТНИШТВА БИХ

Мустафа Церић

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да нема ништа против да Мустафа Церић буде кандидат за члана Председништва БиХ, али да је против његове политике.

         „Он је и као поглавар Исламске заједнице у БиХ износио политичке ставове и верујем да ће сада још гласније да их износи. Ово је доказ да код Бошњака постоји политика деградације српског народа и Републике Српске”, рекао је новинарима Додик.

         Он је истакао да би волео да Церић буде изабран за члана Председништва БиХ, јер би тада његова политика била јасна, а не скривена.

         „Бакир Изетбеговић није куражан да износи неке ставове као Церић, иако би било лакше да буде такав, а не да ми морамо читати њихове намере”, рекао је Додик.

         Он је изразио уверење да ће изборни процес у БиХ протећи коректно.

         Медији у Федерацији БиХ пренели су да је све извесније да ће Мустафа Церић до краја ове или током наредне седмице поднети кандидатуру за бошњачког члана Председништва БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари