ДОДИК: Нема ванредних избора, проблеми Федерације БиХ нису проблеми Српске

УПОЗОРИО: „ПОЛИТИЧКЕ СНАГЕ ИЗ ФБИХ САДА ТРАЖЕ ЕСКАЛАЦИЈУ НЕМИРА НА НИВОУ БИХ“

Милорад Додик

  • Органи БиХ колико видим функционишу. То што су запалили зграду Председништва БиХ је нека друга прича сарајевске чаршије, а не односа у БиХ - нагласио је председник РС

        ВАНДАЛИЗАМ и проблеми у Федерацији БиХ нису разлог за одржавање ванредних избора у БиХ, иако би у ФБиХ то желели - изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

        „Политичке снаге из ФБиХ сада траже ескалацију немира на нивоу БиХ“, рекао је Додик, поводом захтева из ФБиХ да због новонастале ситуације у том ентитету на подручју целе БиХ буду одржани ванредни избори.

        Додик је рекао за „Глас Српске“ да се од почетка догађаја у ФБиХ покушава наметнути прича да је „наводно у БиХ нешто проблематично са становишта онога што се дешава у ФБиХ“.

        „Овде упорно избегава да се каже да је проблем у неколико кантона, где је срушена влада и то тамо треба решити. Органи БиХ колико видим функционишу. То што су запалили зграду Председништва БиХ је нека друга прича сарајевске чаршије, а не односа у БиХ“, истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

        Он је навео да су протести у ФБиХ политички мотивисани, али да је у сваком случају видљиво да ФБиХ жели изборе на целој БиХ и да је крајњи циљ био да се управо то деси и изазове.

        „У атмосфери овако нагомиланих проблема у ФБиХ, Српска је стабилна и мирна и у том погледу разуме све што се дешава. Република Српска је наравно свесна да има проблема, али ти проблеми нису разлог за ванредне изборе нити су разлог за рушење. Треба ићи на редовне изборе и завршити ту причу“, истакао је Додик.

        Он је додао да се избори одржавају у октобру и да до тада треба припремити демократску атмосферу, а не правити ванредну ситуацију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари