ДОДИК: Нека Републици Српској предавања не држе Американци

ХИЛОВ ИНТЕРВЈУ „АВАЗУ“ НАЗВАО ДОКАЗОМ ДА САД

КАДА НЕМАЈУ ШТА ДА КАЖУ - ПРИЧУ ПРЕБАЦУЈУ НА ДРУГУ СТРАНУ

Милорад Додик

  • Поводом оптужби заменика америчког амбасадора у Сарајеву, председник РС рекао: „То ради Хил чија је земља проузроковала светску економску кризу, а другим земљама у свету држи предавања о економији“
  • Боримо се против свих девијација у друштву и не треба да нам држе предавања они који штампају доларе, а немају златно покриће и који су завалили многе државе у свету, рекао је Додик
  • Поновио своје раније упозорење да се Арапи досељавају у БиХ и нагласио: „Сви знају да у Сарајеву око 100.000 станова купују Арапи, а ту сам информацију добио од релевантних извора, који су ми рекли да иза свега стоји Бакир Изетбеговић“

         ИНТЕРВЈУ који је заменик амбасадора САД у БиХ Николас Хил дао федералној штампи још један је покушај да се сва кривица у БиХ пребаци на Републику Српску, која се одлучно бори против криминала и корупције - оценио је председник РС Милорад Додик.

         „Наравно да је проблем у БиХ, као и свугде, криминал и корупција, али када се деси да се говори о насиљу које су починили Американци то се увек своди на причу о корупцији и криминалу“, рекао је Додик новинарима, наводећи да није изненађен Хиловим интервјуом.

         Он је додао да се Република Српска одлучно бори против криминала и корупције те да то потврђују бројне активности.

         „То говоре и раније активности које су проведене против оних у предузећу Шуме Републике Српске, али и оно што се дешава у МУП-у Републике Српске. Та борба против криминала и корупције треба да постоји и она има политичку подршку и подршку институција Републике Српске и против тога се треба борити“, рекао је Додик.

         Он је додао да Хилове изјаве само доказују покушаје Америке да, када нема шта да каже, причу пребацује на другу страну.

         „То ради Хил чија је земља проузроковала светску економску кризу, а другим земљама у свету држи предавања о економији“, оцијенио је Додик.

         Он је додао да Хилову причу прихватају само они који су наивни и који не разумеју укупну ситуацију.

         „Ја сам имао искуства са Судом и Тужилаштвом БиХ где су покушавали да ми увале кривицу за нешто што нисам урадио. То су радили тако да Тужилаштво БиХ подигне против мене пријаву, јер није Република Српска покренула причу о згради Владе Републике Српске него Тужилаштво БиХ“, рекао је Додик.

         Додик је навео да је познато да је ослобођен оптужби, као и да је на суду добио спор против новинарке која је о њему писала клевете.

         Рекао је да је та новинарка осуђена за то и да је платила казну од 5.000 марака. „То нико није приметио и не жели да примети“, рекао је Додик.

         Он је додао да када год се проговори о политичкој позицији Републике Српске одмах јој се намеће прича о криминалу и корупцији.

         „Одмах се ту нађу такви као Хил, а очигледно је да стање није тако. Мислим да је тренутна гарнитура на власти у Републици Српској најпоштеније што смо имали и то можемо доказати на више начина, јер се боримо против свих девијација у друштву и не треба да нам држе предавања они који штампају доларе, а немају златно покриће и који су завалили многе државе у свету“, рекао је Додик.

         Он је додао да нико није приметио да је Република Српска повећала извоз у односу на прошлу годину за седам одсто, те да то не би било могуће без подршке Владе Републике Српске у тој области.

         „У сваком случају, ми у Републици Српској морамо наставити да чувамо свој политички концепт и јачање њених институција и то је наш јасан циљ свидело се то коме или не“, нагласио је Додик.

         Хил је у интервјуу за „Дневни аваз“, између осталог, изјавио да се председник Српске „не бави економским потешкоћама и корупцијом, већ да прича о национализму“.

         Додик је данас још указао да је потврде за информацију о досељавању Арапа у БиХ добио од најрелевантинијих фактора и обавештајних служби.

         „Сви знају да у Сарајеву око 100.000 станова купују Арапи, а ту сам информацију добио од релевантних извора, који су ми рекли да иза свега стоји Бакир Изетбеговић“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

         Он каже да Изетбеговић није реаговао на ту причу, већ СДС и опозиција у Српској.

         „Опозиција ће опет почети да критикује власт и то и јесте њена улога, али ова прича је потпуно јасна“, рекао је Додик.

         Он је истакао да је спреман да и даље о томе прича, јер је дефинитивно јасно да је долазак Арапа у БиХ тачна и истинита прича.

         „Овде се говори о неким сателитима који су спремни да нападају Додика и то они из Републике Српске, а не из Федерације БиХ. Ми ћемо увек узвратити на неистине ма шта се десило и то је оно у шта сам уверен“, рекао је председник Српске.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари