ДОДИК: Лагумџија поново лаже и подмеће да је у БиХ било 300.000 погинулих

ПРЕДСЕДНИК РС ОЦЕНИО ДА ЈЕ ТО ЗА СВАКУ ВРСТУ ОСУДЕ ЈЕР ЈЕ И ХАШКИ ТРИБУНАЛ ГОВОРИО О 104.000 СТРАДАЛИХ

  • Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија и турски шеф дипломатије Ахмет Давутоглу објавили ауторски текст у „Вашингтон Посту”, у коме су тврдили да је у БиХ током рата погинуло више од 300.000 људи

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је последњи иступ министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије о 300.000 погинулих током рата у БиХ неприхватљив и лажан, истичући да је то подметање које није усмерено ка добрим односима и сарадњи у БиХ.

         Председник Додик је осудио такав приступ, истичући да ће Република Српска имати то на уму када буде решавала одређена питања у БиХ.

         „Не могу да верујем да се Лагумџија на тај начин упустио у то. То је за сваку врсту осуде и неприхватљиво, имајући у виду да је и Хашки трибунал говорио о 104.000 страдалих”, рекао је Додик новинарима.

         Додик је нагласио да се на тај начин поново фалсификује историја и да је реч о неспремности самог Лагумџије да прихвати реалност.

         „Осуђујем такав приступ. Он је неприхватљив и лажан и то је подметање и није усмерено ка добрим односима и сарадњи у БиХ”, поручио је Додик.

         Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија и турски шеф дипломатије Ахмет Давутоглу објавили су ауторски текст у листу „Вашингтон Пост”, у коме се наводи да је у БиХ током рата погинуло више од 300.000 људи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари