ДОДИК: Крим би могао да нам буде пример за независност Српске

ЕРДОГАНОВА ПРЕТЊА СА „СТО МИЛИОНА ТУРАКА“ УПЕРЕНА ЈЕ

ПРЕ СВЕГА ПРОТИВ СРБА, А И ПРОТИВ - СРБИЈЕ

Милорад Додик

  • „Показало се да БиХ не функционише никако и није на корист ни Србима, ни Хрватима, ни Бошњацима, него само једном броју странаца који овде наводно праве државу да би опет у кризним ситуацијама у свету отишли да раде за велики новац“, рекао је Милорад Додик

        МОЈ политички програм је јачање аутономије Српске до остваривања њене независности - изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

        При том је подвукао да су дешавања на Криму, уз референдум, добар примјер којим би се могло ићи.

        Додао је да Република Српска, када је реч о осамостаљивању, нема са Русијом никакву релацију, али да верује да ће, када то питање једном дође на дневни ред, Српска бити у прилици да анкетира не само позицију Русије, већ и многих других земаља.

         „Показало се да БиХ не функционише никако и није на корист ни Србима, ни Хрватима, ни Бошњацима, него само једном броју странаца који овде наводно праве државу да би опет у кризним ситуацијама у свету отишли да раде за велики новац“, рекао је Додик.

        Он је навео примјер Шкотске, Каталоније и Белгије, које се налазе у процесу јачања аутономије, што ће, како је рекао, Републици Српској бити довољан пример за позивање на легитимитет.

        Коментаришући изјаву турског премијера Реџепа Ердогана да ће „свако ко дирне у Бошњаке имати посла са 100 милиона Турака“, Додик је рекао да је она аутентична и да су, с обзиром да се у БиХ подржава искључиво антисрпски концепт, мета тих изјава Срби, а имајући у виду значај бошњачке заједнице у Санџаку - и Србија.

        Додик је навео да није проблем да се прича о корупцији у БиХ, већ то што се отправник послова америчке Амбасаде у БиХ Николас Хил меша у унутрашња питања земље.

         „Ако Хил хоће да се бори против корупције, нека се врати у своју земљу и бори против ангажовања сина потпредседника САД у енергетским питањима у Украјини. Странци су овде спремни да се уплићу у унутрашње односе онолико колико им дозволите“, рекао је председник Српске.        

        Према његовом мишљењу, ЕУ ће, без обзира колико је у овом моменту „слаткоречива“, у једном тренутку пред Србију ставити огроман изазов који се зове Косово и тражити одлуку која ће ићи до понижења.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари