ДОДИК: Инцков извештај врви од стереотипа и лажи

ОДАО МУ ПРИЗНАЊЕ САМО ЗА ПОТВРДУ

ДА ЈЕ „ПРОЈЕКАТ СРПСКЕ“ - АПСОЛУТНО УСПЕО

Милорад Додик 

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оценио је да извештај високог представника у БиХ Валентина Инцка Савету безбедности УН, према коме је БиХ осам година на силазној путањи, врви од начелних фраза и стереотипа, који су били присутни и у прошлости.

        „Тврдити да је БиХ осам година у застоју - једна је од парола коју су неки промовисали у Сарајеву, наводно кад је Додик дошао на власт, али мени је драго да тако стоји БиХ која је грађена пре мене, која је била неодржива и на штету Републике Српске“, рекао је Додик новинарима.

        Додик је навео да је сам Инцко потврдио да је апсолутно успео пројекат Српске.

        „Ми смо све радили у складу са Уставом БиХ и у складу са Дејтонским споразумом, а Инцко представљајући лажном ситуацију у БиХ узима једну флоскулу која говори о томе да политичари нису нашли решење за одлуку Сејдић-Финци, а добро зна да је Република Српска понудила то решење и да је у Федерацији БиХ (ФБиХ) застој“, додао је Додик.

        Додик наводи да Инцко нема снаге да то нагласи, али је увек имао кад је у Републици Српској био неки застој.

        „У овом извештају Инцко демантује саму међународну заједницу и OHR и сопствене активности у БиХ“, каже Додик.

        Коментаришући Инцкову тврдњу да у БиХ треба да постоји грађанско друштво, Додик се сагласио са тим, али не оно које има рушилачке намере, које је подржавао OHR.

        „У том извештају је лаж да су грађани БиХ изашли на улице да се буне против власти - у Републици Српској грађани нису у томе учествовали, господине Инцко“, поручује Додик.

        Додик је подсетио да је и Република Српска послала УН један од најобјективнијих извештаја о стању у БиХ и да у Савету безбедности постоје људи који држе до тога да чују шта Српска каже.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари