ДОДИК: Једног дана ће Српска одбити да примењује одлуке Уставног суда БиХ

ЗА ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БИХ ЖЕЉКА КОМШИЋА РЕКАО ДА ЈЕ „ЧОВЕК БЕЗ ЛЕГИТИМИТЕТА”

Жељко Комшић

         ЧЛАН Председништва БиХ Жељко Комшић је човек без легитимитета, устврдио је данас председник РС Милорад Додик и поставио питање да ли је уопште Уставни суд БиХ надлежан да разматра арамжмане БиХ с Међународним монетарним фондом (ММФ).

         Додик је поново најавио да ће РС „једног дана” донети закон да се у РС не примењују одлуке Уставног суда БиХ.

         „Пажљиво бирамо тренутак када би то могли да урадимо, а једног дана ћемо то сигурно урадити. То није ни данас, ни сутра ни за месец дана, али сигурно у једном тренутку јесте”, истакао је он.

         Немогуће је, рекао је, да тај суд одлучује о уставности, а да у Уставу не пише ниједна реч да је то надлежност БиХ, а Уставни суд БиХ каже да је то уставно.

         Додик је коментарисао и став СДС-а да су добили потврду Тужилаштва БиХ да не воде никакву истрагу против потпредседника СДС-а Мирка Шаровића у вези с Додиковим оптужбама да је, наводно, наручио убиство Ристе Југовића.

         „Ако се против Мирка Шаровћа не води никаква истрага, то је требало да каже Тужилаштво БиХ, а не СДС у име те институције”, навео је Додик, који је 27. новембра, на једној локалној телевизији у Источном Сарајеву, изнео тврдњу да је Мирко Шаровић наручио убиство генералног директора Српског осигуравајућег друштва „Јахорина” Ристе Југовића 2002. године на Палама.

         Он наводи да је тада изнео сазнања која је добио од надлежних институција те затражио да се СИПА о томе огласи, а да је из те институције саопштено да је надлежно Тужилаштво.

         За СДС је рекао да „превише галаме”, што се видело приликом усвајања буџета и економске политике.

         Додик је рекао да су очекиване одлуке Уставног суда БиХ, који је данас одбацио као недопуштену апелацију Мирка Шаровића, Мирка Околића и Радмиле Митровић, поднесену против Одлуке Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) о њиховој смени с министарских, односно функција замјеника министара.

         „Очигледно је да се у СДС-у понашају као увређена деца”, рекао је он и поновио да је јасно да онај орган који некога изабере има право и да га смени.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари