ДОДИК: Хашки трибунал је политички суд

ОЦЕНИО ДА „НЕ ТРЕБА НИШТА ДА ИЗНЕНАЂУЈЕ ОД ОНИХ КОЈИ ИМАЈУ ПОЛИТИЧКЕ НАЛОГЕ ЗА ТАКВЕ СТВАРИ“

  • Претресно веће трибунала прошле године је уважило Караџићев захтев да се због недостатка доказа одбаци део оптужнице о геноциду у општинама Братунац, Фоча, Кључ, Приједор, Сански Мост, Власеница и Зворник

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оценио је да одлука Жалбеног већа Хашког трибунала да се Радовану Караџићу суди за геноцид у седам општина у БиХ показује да је Трибунал политички суд, што су раније потврдили и неки његови чланови.

         „Не треба ништа да изненађује од оних који имају политичке налоге за такве ствари“, рекао је Додик.

         Председник РС је навео да оваква одлука Жалбеног већа говори о дигнитету хашког суда „који у једном процесу део оптужнице одбаци, а у другом ту исту оптужбу врати“.

         „Видели смо разне нелогичности, као што су ослобађања након првостепене осуде од 25 година“, подсетио је Додик и закључио да је илузорно било шта говорити о Хашком суду.

         Жалбено веће Хашког трибунала укинуло је ослобађајућу пресуду бившем председнику РС Радовану Караџићу по тачки 1. оптужнице која га терети за геноцид у седам општина БиХ.

         Претресно веће трибунала прошле године је уважило Караџићев захтев да се због недостатка доказа део оптужнице одбаци. Ради се о општинама Братунац, Фоча, Кључ, Приједор, Сански Мост, Власеница и Зворник.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари