Додик: Читав политички естаблишмент муслимана у Сарајеву мисли исто што и Бакир

СУГЕРИСАО ЗВАНИЧНОМ БЕОГРАДУ ДА ИЗЕТБЕГОВИЋА ПРОГЛАСИ ЗА PERSONA NON GRATA

 • „Вучић има аутентичну политику, а што се мене тиче, мислим да је крајње време да се узврати том мером. Ово је у континуитету, Србија стално шаље поруке да жели да побољша однос, Вучић стално говори да су односи Срба и Бошњака кључни за нормализацију стања у региону, а онда дође Бакир, па каменује Вучића, тужи га међународном суду без основа, а сада би да мења карте...“
 • „Он би признао Косово, радио нешто у Санџку, а онда би напао РС и из истих разлога из којих је Косово на незаконит начин себе прогалсило неком квазидржавом. То је једна недоследност, ако признате Косово онда морате и РС, али код њега је политика - ујутру једно, у подне друго, навече треће“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поновио је данас да БиХ неће признати независност Косова, јер РС на то никад неће пристати и додао да је његово мишљење да би бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић након јучерашње изјаве требало да постане persona non grata у Србији.

        „Ово је озбиљан ударац Србији као држави и политици Србије, без обзира да ли је власт или опозиција. Бакир је рекао да не признаје ништа што је Србија и неки однос према таквим изјавама мора постојати. Ако бих се ја питао, не желим да направим никоме ниједан проблем, али Бакир најмање после овога треба да буде persona non grata у Србији“, рекао је Додик за ТВ Прва.

        Указао је да је то његово мишљење и да не жели ништа да сугерише Србији и председнику Србије Александру Вучићу.

        „Вучић има аутентичну политику, а што се мене тиче, мислим да је крајње време да се узврати том мером. Ово је у континуитету, Србија стално шаље поруке да жели да побољша однос, Вучић стално говори да су односи Срба и Бошњака кључни за нормализацију стања у региону, а онда дође Бакир, па каменује Вучића, тужи га међународном суду без основа, а сада би да мења карте...“, истакао је Додик.

        Поновио је да БиХ неће признати Косово, јер за то нема консезнуса у складу са прописима и Уставом те земље, који мора постојати да би се предузела нека међународна политичка мера.

        „То зависи од РС и готово да нема политичара, опозиције или власти, Србина из РС да то прихвати. То је Изетбеговићева прича и ми знамо да би он то признао давно, још раније, а није, зато што он није БиХ. Она је нешто специфично, потпуно неуспешно и пропало, а Бакир већ други пут на теми Србије оштро руши Дејтонски споразум и Устав", рекао је Додик.

        Додао је да се Изетбеговић са мржњом односи према Србији, а да би сваки политичар морао да води рачуна о добрим односима, те да је Србија улагала озбиљне напоре да се односи између Србије и БиХ побољшају.

        Додик је навео и да се у јучерашњој изјави види да је Изетбеговић недоследан.

        „Он би признао Косово, радио нешто у Санџаку, а онда би напао РС и из истих разлога из којих је Косово на незаконит начин себе прогласило неком квазидржавом. То је једна недоследност, ако признате Косово онда морате и РС, али код њега је политика - ујутру једно, у подне друго, навече треће“, рекао је Додик.

        Упитан због чега је Изетбеговић дао такву изјаву у тренутку када се разговара о разграничењу, Додик одговара да је могуће да је то темпирано из тог разлога, те да „вероватно има смисла да је Бакир то урадио да би усложнио те односе“.

        „Не знам шта ће урадити Србија, али не знам какав човек морате да будете да би у лику Бакира Изетбеговића сутра дошли у званичну посету Београду. Невероватно! Шта тамо да говори“, рекао је Додик.

        Он је поновио да РС воли Србију и да не може да одлучује о томе шта Србија треба да уради, али оно што Србија ради до сада за РС је прихватљиво и Србија мора да покаже однос према стабилности и миру у региону.

        „Нажалост, мора да покаже спремност да гради добре односе међу и таквима као што је Бакир, рачунајући да није Бошњак као константа у персоналном смислу, мада ја тврдим да читав политички естаблишмент Бошњака, Муслимана у Сарајеву исто мисли као Бакир“, рекао је Додик.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 17:58 14.11.2017.

 • +12
Voting is closed.

Вучићева фаца одсликава стање духа нације, намрштио се као крме кад пиша, а вода се са Додиком као некад Јосип Броз са Едвардом Кардељом!
А Додику су сви србијански председници аутентични, али се ипак најаутентичније грлио и љубио са Тадићем!
Судећи по његовом не-избијању из Београда, баш се намерачио да Вучићу огади мерак на муслимане!
Гледајте га вечерас на РТС-у!

draganz's picture
draganz 21:00 14.11.2017.

 • +16
Voting is closed.

Хаха, најзад ћорава кока да зрно убоде: "Вучићева фаца одсликава стање духа". Тачно тако и твоја фаца одсликава стање твога духа.

Водканов's picture
Водканов 21:21 14.11.2017.

 • +12
Voting is closed.

Који је твој проблем безлични мали човече?

Пречанин's picture
Пречанин 21:26 14.11.2017.

 • +20
Voting is closed.

А који је твој проблем, еУрољубуви, русопашљиви цркву.
Пишеш ћирилицом а сваки други коментар ти смрди на усташлук.
Мимикрија, кад већ о лицима говориш.

Водканов's picture
Водканов 22:01 14.11.2017.

 • +13
Voting is closed.

Мој проблем су пречани што су извршили инвазију на Србију и држе свећу Вучићу!
Имате своју државу и пашњаке с оне стране Дрине, ако вам се не свиђа држава БиХ а ви се држите пашњака!
Овце и овнове примамо, а вас не требамо, доста се погани овде намножило па ваш таленат неће моћи да дође до изражаја!

iki's picture
iki 15:36 15.11.2017.

 • +14
Voting is closed.

Neću nikoga da imenujem, ali... ne treba Srbe deliti sa ove i one strane Drine. Srbi su Srbi, pa gde bili! Dakle, Dodik je sa "one strane Drine" pa je možda najveći Srbin, jer ono što on kaže, Srbin iz Srbije ne sme ni da pomisli, a kamoli izgovori. I zato, ne delimo se , jer to je mnogovekovni san svih naših neprijatelja! Nisu badava na grbu ona četiri slova S!

Водканов's picture
Водканов 17:56 15.11.2017.

 • +8
Voting is closed.

Неука и неписмена жено, ти си доказ да не могу сви Срби бити исти, има разумних али има и лудака, има трезвењака али и фанатика, има добрих а има и јако покварених, али има и неуких и неписмених који би желели да буду Срби а појма немају - као ТИ!
То на грбу нису слова С него оцила или огњила, а оцило или огњило је врста турпије!!!
Да је Дрина права и мирна река па да се Срби не деле, али она је крива и немирна, па симболички две њене стране или обале не могу бити исте, Дрина није Волга или Дњепар али џаба ти је говорити - твоја политика је буди фин, културан и говори као да смо сви исти - истих празних глава!

iki's picture
iki 20:23 15.11.2017.

 • +10
Voting is closed.

E, Vodkanov, pa ti prekrši dato obećanje, da samnom nećeš da ulaziš u polemiku!? Da li znaš da , dok ovo pišem, smejem se, jer se ponašaš kao dete, ali ti ništa ne zameram. Sam znaš da nisam nepismena i neuka, ali hoćeš da me uvrediš, ali, ne možeš! Mene samo prijateljmože da uvredi i tu sam osetljiva! A ti, ti si za mene vazduh! Ali ti ništa ne zamera, jer sve znam, znam za i šta su OCILA, ali znam i ono važnije "SAMO SLOGA SRBINA SPAŠAVA" a to je jači ADUT od tvog.Ostaj mi zdravo, ali opeet pročitaj svoj i moj komentar i videćeš da moj ima veću težinu, prevaže, jer sam bolja o tebe. /Ovo po drugi put pišem, jer mi prvi nije izašao/

Водканов's picture
Водканов 21:28 15.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Нема полемике него ти указујем на функционалну неписменост и неукост коју ако баш инсистираш могу да похвалим, да има тежину и превагу јер си у томе стварно најбоља!
Небитно је што не знаш шта су оцила, а парола ти је јача, имам и ја једну - СИР СУРУТКА САЛАМА СУТЛИЈАШ!
Држ се тих твојих пријатеља, знају да буду захвални кад неко почне да дира у твоје кругове - Noli turbare circulos meos - нећу да ја будем тај, није функција ваздуха да омета, као нешто невидљиво и свеприсутно оно је ту да ти помогне да дишеш, значи прогледаш, значи постанеш свесна! Ако ти ваздух треба само да ви живела и животарила онда диши полако и не ремити сан у који си дубоко утонула - чувај своје кругове!

iki's picture
iki 07:52 16.11.2017.

 • +8
Voting is closed.

Ti ne znaš šta je polemika, to stoji iz tvog pisanja! Za OCILA znam, to sam ti odgovorila, a kao vazduh te tretiram, jer za mene si nevidljiv, nema te! Razumeš? A turbare ili tangere, nevažno je, ali moja četiru slova S i njihovo pravo značenje znaju svi PRAVI SRBI. I da ti ujedno odgovorim na komentar, negde je ispred, gde sam spomenuta! E, nisam ženturača, to je nešto veliko i glmazno, ružno , a ja sam suprotno. I opet da ti ponovim, nisam ni glupa ni neobrazovana, možda to tebe pogađa, jer si depre, pa ne voliš da ti konkurencija bude pametna, obrazovana i dobra!/ da zna bon_ ton/.Ostaj zdravo i zatri malo tu mržnju, zlobu i pokušaj da budeš, bar malo, srećan!Ovo tvoje te RAZARA!

Водканов's picture
Водканов 13:00 16.11.2017.

 • +10
Voting is closed.

А ти онда објасни каква је функција оцила или огњила, јер ТИ САМА СЕБЕ третираш као најпаметнију, и најобразованију! Културно понашање и бон-тон подразумевају да се о себи не говори нарцисоидно и у суперлативу, културна особа држи дистанцу, процењује околности и ситуације зашто се дотична виза-ви особа понаша тако како се понаша, јасно објашњава зашто је неука и жентурача и то увек поткрепи чињеницама.
Пројектовање злобе и мржње на другу особу је твој нарочито индикативан психолошки поремећај, то се код тебе увек изнова понавља и с тим завршаваш сваки свој коментар, то није добро за твоје душевно здравље а мени је то ружно гледати, иако интимно у себи осећам колико си слаба и немоћна и да треба да престанем да дирам твоје кругове, твоја прича су твоји кругови - мехурићи од сапунице!

iki's picture
iki 14:15 16.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Dosta sa tim "projektovanjem i ..indikacijama i... bon ton ..distanca... etz" Pa smejem se, šta ću drugo, kad za sabesednika imam nezrelu osobu!? Opterećen si, ograničen, šta će ti ti krugovi, stalno, mislim da treba da posetiš i psihijatra i psihologa, pod hitno. Pošto voliš starogrčki i latinski da citiraš, evo da ti i tako napišem:CITO! Dakle, hitno kod specijalista, gore pomenutih. I sa ovim završavam raspravu sa tobom. U tvom stilu: Noli me tangere./Ukoliko uopšte znaš ko je to i kada rekao. Ostaj živo i zdravo. Ne spuštam se na tvoj nivo, pretežem ja mnogo, mnogo, lak si ti za mene!

Водканов's picture
Водканов 15:27 16.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Јеси ти разведена жена или заведена жентурача ???
Несретна жено-жентурачо, психијатри и психолози долазе код мене по савет и информације!!!
Ти немаш ниво, ти лебдиш између два стратума егоцентричне нарцисоидности!

iki's picture
iki 17:48 16.11.2017.

 • +6
Voting is closed.

Ha,ha... To što ti zavijaš, kao ranjena zver, to sve prolazi mimo mene, čak me se i ne dotiče. Znam da ne voliš žene, jer se nebi sa toliko strasti i mržnje, a ne netrpeljivosti, okomio i obrušio na mene! Žene su ti suparnice, , jel tako? A pogotovo pametne , vaspitane, obrazovane. Ali, i ne slutiš koliko si samo u jednoj stvari u pravu!
Ipak, i dalje te pozdravljam i želim ugodno veče , sa željom da izbaciš to nagomilano zlo i mržnju iz sebe, lakše će ti biti. Ili si pak zaista toliko mnogo nesrećan, da možemo samo da te žalimo , što sada ja i činim.
Vidiš koliko sam tolerantna!?. Ti mene kamenom, a ja tebe hlebom! Ništa ti ne zameram, naučila sam da praštam. I znam ko ti je dao plus, igrom slučaja, jel vidiš da je na Faktima sve već nedeljama poremećeno, ispade jedno žensko ime i tvoj tekst, sa izjavom :glasali ste! Toliko, da znaš da znam. Mene Bog čuva!

Водканов's picture
Водканов 18:00 16.11.2017.

 • +7
Voting is closed.

Ето видиш да ниси ни свесна са коликом болешћу у себи, вређаш другог да би му на крају зажелела пријатно вече!!!!???? Како је то само подло и ирационално, психопатологија има назив за то - биполарни поремећај!
Уз све то, ЈА ПА ЈА, па нагомилано зло и мржња оног другог, једина је новост сам крај где пишеш да те Бог чува, а од кога те чува и за шта те то чува, несретна жентурачо????

iki's picture
iki 14:20 16.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Dosta sa tim "projektovanjem i ..indikacijama i... bon ton ..distanca... etz" Pa smejem se, šta ću drugo, kad za sabesednika imam nezrelu osobu!? Opterećen si, ograničen, šta će ti ti krugovi, stalno, mislim da treba da posetiš i psihijatra i psihologa, pod hitno. Pošto voliš starogrčki i latinski da citiraš, evo da ti i tako napišem:CITO! Dakle, hitno kod specijalista, gore pomenutih. I sa ovim završavam raspravu sa tobom. U tvom stilu: Noli me tangere./Ukoliko uopšte znaš ko je to i kada rekao. Ostaj živo i zdravo. Ne spuštam se na tvoj nivo, pretežem ja mnogo, mnogo, lak si ti za mene!

iki's picture
iki 17:16 16.11.2017.

 • +11
Voting is closed.

xxx/

Додај коментар