ДОДИК: Бошњаци смишљено разграђују дејтонску БиХ

ОЦЕНИО ДА ЋЕ БИХ „ЈЕДНОГ ДАНА“ ПРОЋИ ИСТО КАО БИВША ЈУГОСЛАВИЈА

Милорад Додик

  • Председник РС упозорио да се може догодити да представници РС „једног дана“ напросто не оду у заједничке институције у Сарајеву
  • Упозорио да Српска неће дозволити индиректан избор члана Председништва БиХ нити да се Веће министара БиХ претвори у владу

          НАЈБОЉЕ је за БиХ да нестане - изјавио је председник РС Милорад Додик наводећи да ће БиХ завршити као и бивша Југославија у којој у једном моменту више нису функционисали савезни органи.

          Додик је изразио наду да ће се то једног дана догодити и са БиХ и нагласио да представници РС „једног дана“ напросто неће отићи у органе БиХ у Сарајеву.

          Поновио је да је у БиХ проблем немогућност постизања консензуса, па и о питању „Сејдић-Финци“, те да „зна шта се ради у ФБиХ, посебно у бошњачкој популацији и да зна колико зла желе да нам нанесу овде“.

          То што данас није одржана седница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, на којој је било предвиђено изјашњавање о захтеву Већа министара за разматрање по хитном поступку измена и допуна Закона о пребивалишту и боравишту држављана БиХ, Додик види као однос према питању које је снажно исполитизовано у ФБиХ.

          Притом је нагласио: „И боље је да се не доноси тај закон и да БиХ нестане кад не може да се уради нешто што је логично и законито“.

          - Само нека се они играју - порука је коју је Додик упутио бошњачким политичарима.

          Он наводи да РС има своје законе, који регулишу ту област, а показује се да све што се доноси на нивоу БиХ не може да функционише.

          - Ту се види и амбиција да се разгради БиХ предвиђена „Дејтоном“ и прави нека друга БиХ - устврдио је он и додао да је дејтонска БиХ „већ урушена силним наметањима одлука високог представника који су навикли Бошњаке да траже више него што пише у Уставу БиХ“.

          - То је најбољи начин да уруше БиХ и у томе их само могу подржати. То је немогуће место за било какве одлуке, за доношење одлука - навео је.

          Додик упозорио да се неће десити индиректан избор члана Председништва БиХ и да РС на то неће пристати, те да се неће десити разградња Председништва БиХ нити ће се Веће министара БиХ претворити у владу.

          Он је данас у изјави новинарима категорично изјавио да је решење које је понудила РС у складу с одлуком о питању „Сејдић и Финци“.

          - Када се федерални партнери договоре, нека нас позову - закључио је председник РС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари