ДОДИК: Бошњаци нападају Зупца да би очистили српске кадрове из сектора безбедности

НАПАДАЈУ ДИРЕКТОРА СИПА И ДА БИ САЧУВАЛИ БОШЊАЧКИ КАДАР

ОД ОДГОВОРНОСТИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ И КРИМИНАЛ

Горан Зубац

  • Напади на српске кадрове седешавају онда када бошњачки естаблишмент не може да се избори са политичким ставовима Српске. Тада покушају са нападима на директоре агенција или институција на чијем челу је српски кадар, попут директора Сипе - оценио је Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да се иза континуираних напада на директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) Горана Зупца крије чисто политикантство естаблишмента из Сарајева чији је једини циљ да он буде уклоњен, да би преузели потпуну контролу над безбедносним сектором, као што су то учинили са правосуђем, те сачували бошњачки кадар од одговорности за ратне злочине и криминал.

         Председник Српске је нагласио да се континуирани напади на Зупца и на сваког оног ко је репрезент професионализма дешавају онда када бошњачки естаблишмент не може да се избори са политичким ставовима Српске.

         „Онда покушају са нападима на директоре агенција или институција на чијем челу је српски кадар, попут директора Сипе“, изјавио је Додик за „Глас Српске“.

         Он је нагласио да је недопустиво понашање поступајућег тужиоца тужилаштва БиХ и заменика министра безбедности у случају Горана Зупца, додајући да се Бошњаци не либе ни незаконитих потеза када је њима у интересу да се обрачунају са професионалцима.

         Председник Српске је истакао да они тиме желе да доведу у питање све српске кадрове у правосуђу и полицијским агенцијама.

         „Кроз лажне судске процесе које генерише Тужилаштво БиХ настоје да уреде Сипу како њима одговара. Садашњи рад Сипе и Зубац им не одговарају у првом реду због тога што су се под истрагама нашли бошњачки кадрови и што су процесуирани ратни злочини који су чињени над Србима и велики случајеви криминала и корупције у које су бошњачки кадрови дебело упетљани“, навео је Додик.

         Према његовим речима, обрачун са српским кадром у Сарајеву представнике Српске доводи у позицију да још једном преиспитају све оно што је наметнула међународна заједница.

         „Све што је наметнуто има проблем да преживи јер напросто је направљено да би било злоупотребљено и да би се правила нека БиХ која је немогућа и неодржива таквим злоупотребама. Злоупотребе које чине не могу и неће проћи, укључујући и случај „Зубац“, поручио је Додик.

         Он је оценио као индикативно то што се за паљење зграде Председништва БиХ током протеста грађана у Федерацији БиХ као једини кривац настоји означити Зубац, те додао да су тада запаљене и друге зграде и да на то нико није реаговао.

         Додик је закључио и да се на овом случају показало да свуда где постоји надлежност БиХ нема напретка и да је то огроман проблем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари