Додик: Бакир Изетбеговић само наставља политику свога оца Алије

„И РАНИЈЕ СЕ БАВИО ОПСТРУКЦИЈОМ И РАЗВАЉИВАЊЕМ, САМО ШТО САД НИЈЕ ДОЧЕКАО ДА СЕ ВРАТИ У САРАЈЕВО”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оценио је у изјави Срни да је данашњим понашањем током званичне посете Србији бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић показао колико је БиХ у потпуној дезорганизацији и доказао да је неко ко опструише сваки могући договор.

         “Чудим се да је председник Србије Александар Вучић могао и да помисли да може да има неке договоре са Председништвом у коме се налази Изетбеговић, који је познат по томе што опструише било какав могући договор са БиХ”, рекао је Додик на молбу да прокоментарише реакцију Изетбеговића када је у току заједничке конференције за новинаре у Београду са председником Србије демантовао наводе о односу БиХ према питању Косова које је неколико минута пре изнео председавајући Председништва БиХ Драган Човић.

         Председник Српске је нагласио да је Изетбеговић јавно показао ружно лице лоших односа у Председништву БиХ, те додао да је јасно да БиХ не може и неће признати самопроглашено Косово и да је апсолутно принципијелан био став који је, како се могло чути, договорен на састанку, а који је Изетбеговић покушао да демонтира.

         „Ту је само ново што није сачекао да се врати у Сарајево па све разваљује, него је сада то урадио на лицу места, очигледно нестрпљив и неодговоран, какав и иначе јесте”, рекао је Додик.

         Он је оценио да је такво понашање Бакира Изетбеговића једнако понашању његовог оца и некадашњег муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића.

         „Бакир Изетбеговић је рекао да наставља политику свог оца, а она је написана у 'Исламској декларацији', тако да ту ништа није нејасно”, закључио је Додик.

         Изетбеговић се обратио јавности након што је Вучић рекао да му је Човић јасно поручио како је став Председништва БиХ да следи политику Србије у вези са признавањем Косова.

         Он је рекао да ће се ставови БиХ доносити у Сарајеву и да ће их доносити чланови Председништва БиХ, односно да се спољна политика БиХ неће креирати у Београду.

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари