Додик: Бакир Изетбеговић објавио је општи напад на српске интересе

„ОН ЈЕ СРПСКИ НЕПРИЈАТЕЉ БРОЈ ЈЕДАН У БиХ – ГЛЕДА ДА СРБИМА НАНЕСЕ ШТО ВЕЋУ ШТЕТУ“

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је вечерас да је Србија најважнија земља за стабилност региона, а да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић објавио "општи напад на српске интересе".

          Након изјаве Изетбеговића да је, што се њега тиче, Косово до сада требало да буде признато, Додик је у емисији "Упитник" на Радио-телевизији Србије рекао да није реално да БиХ призна независност Косова јер је за то потребна сагласност Републике Српске.

          "Овде се тачно види да он прижељкује признање Косова, а не да је реч о погрешно пренетој изјави... Мотивација је вероватно фрустрација", рекао је Додик.

          Додик је изјавио да је Изетбеговић показао да је "српски непријатељ број један у БиХ", да је његов циљ "што већа штета за Србе" и додао да је бошњачки члан Председништва БиХ објавио општи напад на српске интересе".

          Председник РС је рекао да "ниједна одлука" Бакира Изетбеговића није валидна без осталих два члана Председништва и да мора постојати "свето тројство три конститутивна народа".

          Изетбеговић је у интервјуу за Дојче веле, упитан да са "да" или "не" одговори да ли ће БиХ у једном тренутку признати Републику Косово, рекао: "Надам се да".

          Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 23:57 14.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Podrška i veliki pozdrav svim braniocima REPUBLIKE SRPSKE i SRPSKOG NARODA! CCCC

iki's picture
iki 06:53 15.11.2017.

  • +7
Voting is closed.

Sinoć sam, sa velikim zadovoljstvom, odgledala Dodikov intervju na TV. Dakle, nema mu premca po visprenosti , nema pitanje na koje , kao iz topa, odmah pametno odgovori. Kod njega nema usporavanja, zamuckivanja i "obilaženja oko plota" Sve je glasno i jasno! BRAVO, MILE DODIK ! BOG NEKA TE JOŠ MNOGO GODINA PŽIVI, DA DOVEDEŠ I SRBIJU I SRBE U RED. Kad kažm Srbija, onda mislim i na SRPSKU, NAJMLAĐU, DAKLE I NAJLEPŠU SRPSKU ZEMLJU.

Додај коментар