ДОДИК: Против Чавића ће бити поднета кривична пријава због ослобађања Елеза

НАГЛАСИО ДА ЗАКОН МОРА ВАЖИТИ И ЗА ОНЕ

КОЈИ СУ БИЛИ ПРЕДСЕДНИЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

  • Драгану Чавићу би било најбоље да одговори зашто је потписао извештај за Сребреницу који Републици Српској сваки дан виси над главом. „Наравно да је због тога добар муслиманима и зато га и подржавају. Он је њихов јунак“, рекао је Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће против некадашњег председника Републике Драгана Чавића бити поднесена кривична пријава, јер је потписао решење о помиловању вође криминалног клана из Источног Сарајева Дарка Елеза.

         Додик је нагласио да би Чавићу било најбоље да одговори зашто је пустио на слободу Елеза без сагласности надлежног суда и зашто је потписао извештај за Сребреницу који Републици Српској сваки дан виси над главом.

         „Наравно да је због тога добар муслиманима и зато га и подржавају. Он је њихов јунак“, рекао је Додик.

         Председник Српске је недавно на конференцији за новинаре у Бањалуци упитао да ли у овој земљи има закона за оне који су били председници Републике Српске, а онда су ослободили Дарка Елеза, који је био у затвору за убиства, и Ђорђа Ждрала који је на простору Источног Сарајева „завео мрак“ и побио неколико десетина људи.

         „Првог је ослободио (Драган)Чавић, а другог (Мирко) Шаровић. Елез је ослобођен издржавања затворске казне, и то без прибављене сагласности суда, а он је отишао и формирао најмрачнији криминалну организацију која је починила додатних десетак убистава“, истакао је Додик.

         Председник Српске је упитао да ли је могуће да људи који су то учинили имају права и реферанце да говоре о било чему, поготово о поштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари