.Дачић: Покушај одвајања СПС од СНС, односно Дачића од Вучића – део је дестабилизације Србије

СМЕНИО ПЕТРА ШКУНДРИЋА СА МЕСТА САВЕТНИКА У ВЛАДИ СРБИЈЕ, ОСУДИО ИЗЈАВУ НОВИЦЕ ТОНЧЕВА

* Упитан да ли постоје опструкције против њега и у СПС-у и да ли ће “прочистити странку”, лидер социјалиста каже да ће морати нешто да уради с обзиром да њега хоће да “почисте”

* Додао је да ће се о одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на Вучића, расправљати на седници Председништва СПС

* ФАКТИ: А ни реч о ономе Вучићевом: сметам им јер не дам да се незаконито богате. А ни они који су са њим разговарали - и не покушаше да га о томе питају...

_________________________________________________________________________

        ИВИЦА Дачић, председник СПС, изјавио је гостујући на ТВ Прва да је напад на Александра Вучића и покушај дестабилизације Србије неодвојив део покушаја да се одвоји СПС од СНС, односно Дачић од Вучића.

        У прилог томе, како наводи, говори и наслов на једном од портала “СПС због Дачићеве политике према Вучићу изгубио 230.000 гласова”.

        „Циљ тога је припрема акције постављања питања моје одговорности за то што смо имали нешто мањи број гласова на изборима”, казао је Дачић.

        Упитан да ли постоје опструкције против њега и у СПС-у и да ли ће “прочистити странку”, лидер социјалиста каже да ће морати нешто да уради с обзиром да њега хоће да “почисте”.

        Он је истакао и да му је најважније да нико од функционера те странке није учествовао на протестима и да је одувек био против узимања за сараднике људи из цивилног сектора, што се показало оправдано у случају човека који је сарађивао до пре 10 дана са министром Гораном Триваном, а сада учествује на протестима.

        Срђан Станковић, за којег министар Горан Триван каже да је био, али више није његов саветник, позвао је путем Фејсбука на нереде и рушење власти, а изнео је и увреде на рачун председника Вучића.

        “Тај човек је до пре 10 дана био експерт и сарађивао је са Триваном”, казао је Дачић за ТВ Прва и додао да није само Триван узео за сарадника човека из невладине организације, већ да је то сада постала мода.

        Истиче да не говори о стручњацима него о људима из невладиних организација и наглашава да ће први да вас изда онај који нема политичке ставове.

        “То ми показује искуство, Слободана Милошевића су издали сви који су живели од њега, напуштали су га преко Танјуга, чим је пао одмах су се изјаснили да нису имали везе са њим”, испричао је Дачић.

        Упитан да ли се плаши да се и њему то не догоди, Дачић каже да нема чега да се плаши, као и да нема шта да му се догоди, јер му се догађало већ 100 пута.

        “Ова ситуација је важна јер се чини да је турбулентна, а турбулентна је са аспекта оних који немају своју политику. Погледајте шта твитују, њихове поруке, они не могу да издрже политички притисак, а што би то радили када нису политичари”, наглашава шеф српске дипломатије.

        Понавља да му је најважније да нико од оних који су на протестима, а које су доводили у везу са СПС-ом није ни члан, ни функционер те странке. У вези са тим, истиче да Владимир Шкундрић нема везе са СПС-ом, без обзира што је његов отац члан те странке.

        „Прво вече сам рекао да су протести покушај насилног преузимања власти и да сви треба да сносе последице. То важи и за Владимира Шкундрића, без обзира што је његов отац у СПС. СПС нема везе са њим”, истиче Дачић.

        Додаје и да је случај са братом саветника Бранка Ружића разјашњен, односно да је утврђено да је фотографија на којој се налази са Сергејем Трифуновићем стара две године.

        “За мене је најважније да нема везе са функционерима СПС”, истиче Дачић.

        Статутарна комисија СПС искључила је из странке двојицу чланова из Инђије који су учествовали на протестима испред Народне скупштине, а Петар Шкундрић је разрешен дужности саветника у Влади Србије, саопштио је председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

         Најоштрије осудио изјаввву Тончева о

      блокади пута на југу Србије

        – Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке данас двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Народне скупштине, због поступања супротног од политике партије и нарушавања угледа СПС-а – навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

        Он је поновио да ће свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, бити смењен и искључен из СПС-а.

        Додао је да ће се о одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на председника Вучића, расправљати се на седници Председништва.

        Дачић је најоштрије осудио изјаву потпредседника Новице Тончева, о блокади пута на југу Србије, истичући да је таква изјава директно супротна политици СПС-а.

        – СПС најоштрије осуђује свако насиље, напад на институције и блокаду саобраћајница, а посебно напад на председника Вучића. Свако ко се понаша супротно политици СПС-а биће санкционисан – навео је Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари