Руси празновањем Победе подсећају Европу шта бива са онима који се према њима односе попут Хитлера

ЕВО ЗАШТО РУСИЈА - ИАКО ЈЕ ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ СВЕ ДАЉЕ - СА СВЕ ВЕЋИМ РАЗМАХОМ СЛАВИ 9. МАЈ

  • Русију атакују западне државе. Патриоте Русије из празновања 9. маја црпу снагу за чврстину духа која је потребна да се издрже ти напади. Наши дедови су издржали удар нациста, а ми ћемо већ некако издржати санкције - овако некако размишљају
  • Свеопште празновање Дана Победе, заједно са Бесмртним пуком, за Русе је савремена колективна молитва милиона људи за мир за Русију и све њене народе

Пише: Сергеј МАРКОВ

        ДЕВЕТИ мај су Русији слави са све већим размахом. То на Западу изазива недоумице: зашто са све већим размахом кад се Други светски рат временски све више удаљава?

        За то постоји неколико разлога.

        1. Управо су Русија и земље СССР су на олтар победе положиле 27 милиона људских живота. Зато свако у Русији има у породици неког погинулог, а неки - много. Зато је за безмало све и лични празник.

        2. Нађена је веома успешна форма повезивања личног и општег празника - Бесмртни пук. То и јесте главно у празновању Дана Победе.

        3. То је једини државни празник према којем народ нема никакве замерке. Зато 9. мај и јесте главни државни празник.

        4. Русију атакују западне државе. Патриоте Русије из празновања 9. маја црпу снагу за чврстину духа која је потребна да се издрже ти напади.

        Наши дедови су издржали удар нациста, а ми ћемо већ некако издржати санкције - овако некако размишљају људи.

        Управо због овога грађани Русије који нису патриоти или су велики поклоници Запада баш и не воле овај празник. Само, они су изразита мањина.

        5. На Западу је покренут - чудовишан по размерама и лажљивости - информациони рат који Русе представља као дефектан и агресиван народ. Тобоже је лоше безмало све што су Руси чинили у светској историји.

        А уништавање нацизма и спасавање Европе од Хитлерове варварске политике - то је засигурно оно што су Руси урадили у историји Европе. Руси празновањем 9. маја Европу на то подсећају.

        Руси празновањем 9. маја подсећају Европу и шта бива са онима који - попут Хитлера - од Руса праве непријатеље и представљају их као варваре и људе који и нису бас сасвим људи.

        6. Русофобски режим у Украјини - а то је главни правац удара против Русије - повезан је са Хитлеровим помагачима. А активности неонациста у Украјини зато окретање антифашизму чини додатно актуелним.

        7. Због свега, празновање Дана Победе 9. маја то није историја, то је нешто сасвим савремено. Нешто повезано са решавањем оштрих проблема Русије.

        8. Свеопште празновање Дана Победе, заједно са Бесмртним пуком, то је савремена колективна молитва милиона људи за мир за Русију и све њене народе.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари