Рогозин: Американци као да своју мисију виде у томе да Русији у свему пакосте и наносе штету

БИВШИ ДРУГИ ЧОВЕК CIA ЏОН МАКЛАФЛИН ТВРДИ ДА РУСИЈУ НИЈЕ НЕОПХОДНО „ОПЕТ РАЗАРАТИ“, АЛИ...

Дмитриј Рогозин

  • Маклафлин у ауторском тексту написаном за New York Times наглашава да САД не смеју узмицати пред Русијом нити јој дозвољавати да „делује по своме“. Уз препоруку: „Морамо обуздавати њене изопачене склоности, али и избегавати прави рат са земљом чији је праг примене нуклеарног оружја нижи од нашег“

        БИВШИ заменик директора CIA Џон Маклафлин оценио је - у ауторском тексту написаном за New York Times - да није потребно „опет разарати Русију као у време распада СССР“, али да је неопходно „обуздавати њене изопачене склоности“.

        Препоручио је званичном Вашингтону „опрез у односима са Москвом чак и тамо где су интереси две земље подударни“.

        Маклафлинов текст објављен је под насловом „Како се правилно односити према Русији“, а плод је његовог боравка у РФ у октобру прошле године ради „изучавања руско-америчких односа“.

        Утолико је симптоматичније што он у истом тексту констатује да САД нису у стању да „присиле Русију да поздрави NATO на својим границама“, али да зато могу и треба да раде на „учвршћивању јединства алијансе и стратегији обуздавања (Русије)“.       

        Маклафлин наглашава и да САД не смеју узмицати пред Русијом нити јој дозвољавати да „делује по своме“. Уз препоруку: „морамо избегавати прави рат са земљом чији је праг примене нуклеарног оружја нижи од нашег“.

        На ово је одреаговао потпредседник Владе РФ Дмитриј Рогозин који је био амбасадор своје земље при NATO.

        Оценио је да Американци - ако је судити по овом тексту бившег заменика директора CIA - своју мисију виде у томе да Русији у свему пакосте и наносе штету и свуда где могу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари