Путин ушао у трку за трећи председнички мандат

РУСКИ ЛИДЕР ПРВИ ЦЕНТРАЛНОЈ ИЗБОРНОЈ КОМИСИЈИ ПОДНЕО ДОКУМЕНТЕ ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ

  • Очекује се да се у ЦИК  наредних дана појаве и лидер комуниста Генадиј Зјуганов и контроверзни Владимир Жириновски

            РУСКИ премијер Владимир Путин предао је све потребне документе Централној изборној комисији као кандидат за шефа државе на председничким изборима заказаним за 4. март 2012. године.

            Путин је документа лично донео у ЦИК и потписао тзв. „кандидатску изјаву“ у присуству официјелног представника комисије Нине Куљасове.

            Руски лидер је - као што ће морати и сви остали председнички кандидати - предао: документ своје партије (Јединствене Русије) да је званично и на регуларан начин кандидован, сопствену сагласност да кандидатуру прихвата, податке о личним приходима током четири протекле године, податке о „месту запослења“, као и низ других података и докумената.

            Куљасова је обавестила Путина да ће његови документи бити проверавани у наредних пет дана и да ће - уз потврду о добијању статуса „председничког кандидат“ (рок је десет дана) - добити и решење о регистрацији чланова свог изборног штаба.

            Путин је први председнички кандидат у Русији. Очекује се да се у ЦИК  наредних дана појаве и лидер комуниста Генадиј Зјуганов и контроверзни Владимир Жириновски.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари