Путин: У наредне три године само трећина прихода у федералном буџету биће од нафте и гаса

УНУТРАШЊИ БРУТО ПРОИЗВОД РФ РАСТЕ ВЕЋ ЧЕТВРТИ КВАРТАЛ УЗАСТОПНО - ОД АПРИЛА ПРЕКО 2 ОДСТО

        ВЛАСТИ Русије планирају да смање буџетски дефицит без нафте и гаса с 8,5 одсто на 5,9 одсто бруто домаћег производа у 2019. години, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

        На међународном инвестиционом форуму у Москви, нагласио је да се смањује зависност федералног буџета од ситуације на тржишту нафте:

        „Док су приходи од нафте и гаса чинили 51,3 одсто буџета у 2014. години, они ове године износе око 39 одсто. Свега трећина прихода у федералном буџету биће од нафте и гаса у наредне три године. Укупни приходи федералног буџета дефинитивно ће расти у исто време“.

        Руски председник је навео да је раст индустријске производње у Русији у првих девет месеци 2017. године достигао 1,8 одсто, а да је прилив страних директних инвестиција порастао у том периоду на 23 милијарде долара, што је 2,5 пута више него у првих девет месеци прошле године.

        Путин је рекао да је руска економија превазишла стагнацију и да је њен опоравак одржив и додао да на том форуму учествује више од 1.000 гостију из преко 60 земаља.

        Навео је да унутрашњи бруто-производ расте већ четврти квартал узастопно, а да је од априла 2017-те темпо раста већи од 2 одсто.

        Додао је да су плате у РФ за протеклих девет месеци реално повећане за 2,5 одсто.

        Бета - Факти

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари