Путин: САД су измислиле наше мешање у своје изборе, а настоје да утичу на наше у марту 2018.

РАДИ ТОГА РУСИЈУ ОПТУЖУЈУ ЗА „ДРЖАВНИ ДОПИНГ” И ИЗАЗИВАЈУ РЕВОЛТ СПОРТИСТА И НАВИЈАЧА

У разговору са радницима Чељабинског завода

  • Руски лидер радницима Чељабинског компресорског завода рекао: „Данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, зависне су од мноштва фактора, пре свега од спонзора, телевизијских права и рекламодаваца. То је велико брдо веза и зависности, а контролни пакет се налази у Сједињеним Државама. Тамо су основне компаније које заказују и плаћају за телевизијска права, тамо су и главни спонзори и рекламодавци“
  • Још је упозорио: „Нама САД желе - због тобожњег мешања у њихове изборе - да створе реалне проблеме на нашим председничким изборима. То подрива сам смисао олимпијског покрета јер спорт, мора бити изван сваке политике. Видећемо како ће се то даље развијати“

        ВЛАДИМИР Путин оптужио је Сједињене Државе да због тобожње „руског мешања“ у прошлогодишње председничке изборе у САД, на којима је Доналд Трамп победио Хилари Клинтон, настоје да Русији створе реалне проблеме на њеним председничким изборима који ће се одржати у марту 2018-те.

        У разговору са радницима Чељабинског компресорског завода, руски лидер је рекао:

        „Неко покушава да допинг спортиста претвори у оптужбу против Русије. Зимске олимпијске игре (у Јужној Кореји) требало би да почну у фебруару, а наши председнички избори су у марту. Постоје огромне сумње да је све то изазвано како би се створила атмосфера која је некоме потребна да изазове незадовољство код спортиста и навијача којима се сугерише да је држава наводно умешана у кршења правила и да је одговорна за то”.

        Он је навео да у Русији никада није било нити ће икада бити шеме државног спонзорисања допинговања спортиста.

        „Никад није било, не постоји и надам се да неће никада постојати државни систем подршке допинговања (у спорту), за шта смо оптужени”, рекао је Путин.

        Председник Русије је додатно указао:

        „Данашње међународне спортске организације, укључујући и МОК, зависне су од мноштва фактора, пре свега од спонзора, телевизијских права и рекламодаваца. То је велико брдо веза и зависности, а контролни пакет се налази у Сједињеним Државама. Тамо су основне компаније које заказују и плаћају за телевизијска права, тамо су и главни спонзори и рекламодавци“.

        На крају је подвукао: „Нама САД желе - због тобожњег мешања у њихове изборе - да створе реалне проблеме на нашим председничким изборима. То подрива сам смисао олимпијског покрета јер спорт мора бити изван сваке политике. Видећемо како ће се то даље развијати“.

        ТАСС је прошле недеље објавио да ће Међународни олимпијски комитет вероватно забранити руским спортистима да учествују под заставом Русије, након што је објављено да су налази комисије Светске анти-допинг агенције, коју је предводио канадски професор права Ричард Макларен, наводно „убедљиви“.

        Заменик руског премијера Виталиј Мутко тада је изјавио да је за Москву неприхватљиво да руски спортисти наступају на зимској Олимпијади у Јужној Кореји под неутралном заставом.

        „Неутрална застава? Шеф државе (Владимир Путин) јасно је изнео своју позицију када је рекао да су такве заставе апсолутно неприхватљиве за нашу земљу”, рекао је јуче Мутко, преноси ТАСС.

        Зимске Олимпијске игре у Јужној Кореји одржаће се од 9. до 25. фебруара 2018. године. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари