Пушков: Дамаск и Русија ће ослободити Сирију па макар им САД у томе сметале

ФУНКЦИОНЕР ГОРЊЕГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА АМЕРИКАНЦИМА ПОРУЧИО: „БОЉЕ ЈЕ ДА НЕ СМЕТАТЕ”

          МОСКВА је одреаговала на тврдњу Пентагона да сиријска армија, Русија и Иран никада неће успети да до краја поразе Исламску државу. Али, не са нивоа шефа државе, нити минстара одбране или иностраних послова.

          Американцима се `обратио`Алексеј Пушков, шеф комисије горњег дома руског парламента за информисање. Притом је био више него децидан:

          „Нека у Пентагону не сумњају да ће сиријска армија, уз подршку Русије, ослободити своје земљу од Исламске државе чак и ако јој у томе буду сметале Сједињене Државе!”

          Американцима је одмах поручио: „Боље би било да не сметају!”

          Портпарол Пентагона Ерик Пахон дан раније је саиоштио у име војног и државног врха САД:

          „Напори ауторитарног Асадовог режима, Русије и Ирана тешко да ће довести до потпуног и коначног пораза групације Исламска држава!”

          Председник спољнополитичког комитета истог дома руског парламента – Константин Косачов – оценио је да се иза онога са чиме је иступио Пахон крије „банална љубомора јер су Сједињене Државе претрпеле фијаско у Сирији” јер у тој земљи нису успеле да остваре своје циљене и науме.

          Пушков је на крају подвукао: „Американци су заиста љубоморни на Русију јер за две године операција против Исламске државе нису успели да остваре ништа колико-толико реално”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари