Ново успешно тестирање руског путничког авиона МЦ-21

НАПРАВЉЕНА ТРИ ПРОТОТИПА - НА ЈЕДНОМ СЕ ИЗВОДЕ ПРОБЕ НА ЗЕМЉИ,

А ДВА ВЕЋ ЛЕТЕ

        У РУСИЈИ се настављају летна испитивања путничког авиона МЦ-21 који би на међународном тржишту могао постати конкуренција америчким „боинзима 737” или „ербасовим” авионима типа А320.

        Како јављају руски медији, други прототип обавио је свој први лет који је трајао сат и седам минута. Овај авион полетео је са аеродрома Корпорације „Иркутск”, произвођача летелице, који се налази у истоименом граду.

        Пробни пилоти овом приликом летели су на висини до 3.000 метара, брзином до 400 километара на сат. Током пробног лета испитивани су стабилност и управљивост авиона, разна опрема и стајни трапови.

        До сада су направљена три прототипа МЦ-21, од којих су два летела док су на трећем обављена испитивања на земљи. Иначе, први пробни лет авионом овог типа обављен је пре годину дана.

        Ови авиони требало би да у Русији замене „тупољеве” Ту-134 и Ту-154, путничке авионе који су развијени још у време СССР-а. Компанија „Аерофлот” је у фебруару ове године наручила 50 авиона МЦ-21 који ће моћи да до 211 путника превезу на дестинацијама удаљеним до 6.400 километара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари