Москва Вашингтону: Хајде да се договарамо да не бисмо кроз неко време другачије разговарали

ЈЕРМАКОВ: ВОЈНА МОЋ САД ОПАДА – РУСИЈА ИМА ОДГОВОР НА СВАКИ ПОКУШАЈ ПРИТИСКА УЗ ПОМОЋ СИЛЕ

  • Функционер МИП РФ задужен за контролу наоружања Владимир ЈЕРМАКОВ: „Сада, почетком 2018-те, већ је видљиво да се војно-технолошки распоред снага кардинално изменио у корист Русије“

          РУСИЈА је у стању да одговори на притисак силом са стране Сједињених Држава – изјавио је директор департамана Министарства иностраних послова РФ за контролу над наоружањем  Владимир Јермаков.

          „Амерички мит о улску у епоху свеобухватне и неограничене доминације потрајао је једва десетак година, а сада претворио у прах и пепео. Русија се вратила на своје историјске позиције једног од гараната стабилности и праведности у глобалним пословима на основама међународног права“ – нагласио је Јермаков.

У наставку је рекао: „Сада, почетком 2018-те, већ је видљиво да се војно-технолошки распоред снага кардинално изменио у корист Русије. Ми већ располажемо достојним одговором на сваки покушај вршења притиска са стране САД  уз коришћење силе“.

          Додатно је указао да се војно-технолошка специфична тежина САД у свету смањује и да ће Американци пре или касније „почети да се договарају са Русијом“:

          „Пре или касније ће наше амерчке колеге морати да се са нама договарају. А боље је да то буде пре. Да поновим: војно-технолошка `тежина` САД у глобалном распореду незаустављиво опада. Зато није искључено да ћемо са Вашингтоном кроз неко време можда другачије разговарати“. 

          Наступивши у Савету за спољну и одбрамбену политику, Јермаков је проценио да Вашингтон може активирати дијалог са Москвом „већ после удара по Сирији“.

Владимир Јермаков

          Као што се и могло очекивати, врата је оставио отворена.

          Предочио је да је Русија у сваком моменту спремна за „стратешки дијалог са САД“. И додао:

          „Наш одговор је једноставан: чим САД буду спремне за такав дијалог – ми ћемо се сагласити да га отпочнемо. Ми Американцима никада нисмо ту могућност затварали2.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари